Σάββατο, Ιουλίου 18

Με βγάζουν από το σπίτι λόγω Airbnb, καταργηθεί το Airbnb τώρα!

Το Airbnb είναι καταστροφή, θα πρεπε να απαγορευτεί, οδηγεί σε αύξηση του ενοικίου και σε εξώσεις. από Θεοδώρα

Με βγάζουν από το σπίτι επειδή ο ιδιοκτήτης θέλει να δίνει το διαμέρισμα σε τουρίστες μέσω Airbnb!
Ευτυχώς υπάρχει το σπίτι των γονιών μου. Αλλά τί θα έκανα αν δεν υπήρχε;
Το Airbnb θα πρεπε να απαγορευτεί. Καταστρέφει τους οικονομικά αδύναμους. Οδηγεί σε αύξηση των ενοικίων και σε εξώσεις. Μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αύξηση των αστέγων.
Τα σπίτια δε πρέπει να υπάρχουν για να βγάζουν κέρδος για τον ιδιοκτήτη. Τα σπίτια πρέπει να υπάρχουν για να έχουν στέγη οι άνθρωποι.

Το Airbnb είναι εγκληματικό αυτό που κάνει. Όσο επιτρέπεται να λειτουργεί θα δημιουργεί αστέγους, ενώ όσοι δεν γίνουν άστεγοι θα πάνε στα πατρικά τους ή θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε περιοχές μακρυά από το χώρο εργασίας τους (όσοι έχουν εργασία).
Η "ελεύθερη" αγορά σημαίνει ελευθερία του πλουσίου να καταστρέφει και να κλέβει τον φτωχό.
Να καταργηθεί το Airbnb τώρα!
Θεοδώρα, θύμα του Airbnb


Περιοχή Αμπελοκήπους το σπίτι που με διωξαν. Μπορείς να δεις εδώ την επέλαση του Airbnb: http://insideairbnb.com/athens/
Γενικά η κατάσταση με το Airbnb είναι άσχημη, σα να το φτιαξαν επίτηδες για να βγάλουν τους φτωχούς απ'τα σπίτια τους!
Για συμβόλαιο με βγαλε με τη λήξη, αλλά περίμενα οτι θα κανε ανανέωση, μου ρθε ξαφνικό το διώξιμο λόγω Airbnb κι ήθελε να φύγω αμέσως κιόλα! Αλλά και να μην είχε λήξει το συμβόλαιο δεν παίζουν φράγκα για δικηγόρο οπότε άκυρο. Φαντάσου οτι αφότου πλήρωνα ενοίκιο και λογαριασμούς (μόνο φως και νερό, τηλέφωνο δεν είχα συνδέσει ποτέ) μου μεναν 60 ευρώ για να περάσω όλο το μήνα, ψώνια σουπερμάρκετ, καφέ, ρούχα κλπ έξοδα όλα από αυτό το 60αρι τα βγαζα φτύνωντας αίμα, όπως καταλαβαίνεις το ψηγείο πάντα σχεδόν άδειο.
Δε νομίζω οτι σε μια ελεύθερη κοινωνία θα πρεπε να επιτρέπεται να υπάρχει ιδιωτική ιδιοκτησία σε σπίτια. Λογικά όλα τα σπίτια θα πρεπε να ανήκουν στη κοινότητα και να έχουν όλοι δωρεάν σπίτι να μένουν. Τώρα το αν έχεις ιδιοκτησία ένα μόνο σπίτι αυτό που μένεις τότε εντάξει να επιτρέπεται. Αλλά όχι να έχει κάποιος ιδιοκτησία σπίτι που δεν κατοικεί, ειδικά αν το αφήνει άδειο, και δε νομίζω οτι σε μια ελεύθερη κοινωνία θα πρεπε να μπορείς να βγάζεις χρήματα νοικιάζοντας ένα σπίτι που έχεις την ιδιοκτησία αλλά δεν το χρησιμοποιείς για να μένεις, αν και ιδεατά σε μια ελεύθερη κοινωνία δεν θα υπήρχαν χρήματα έτσι κι αλλιώς. Αλλά αυτά είναι θεωρητικά τώρα. Το θέμα είναι οτι το Airbnb δε θα πρεπε να υπάρχει!
Πρέπει να οργανωθούν δράσεις ενημέρωσης του κόσμου για το Airbnb και την επίδραση που έχει στις γειτονιές. Ή να βρούμε τρόπο να χτυπήσουμε την εταιρία αυτή. Δε ξέρω τι πρέπει να γίνει. Έχω νευριάσει με το Airbnb!
Θεοδώρα