Σάββατο, Ιουλίου 18

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η “ΧΟΥΝΤΑ” ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Απίστευτο πρόστιμο για όσους ψωνίσουν χωρίς… προφύλαξη

shutterstock_1704357355-1-thumb-large
Υποχρεωτική θα είναι μάσκα από σήμερα, Σάββατο 18 Ιουλίου, στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές μετά από απαίτηση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι το βλέπουν ως ένα πρώτο βήμα για να επιβληθούν μάσκες σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Μάλιστα το πρόστιμο για όποιον τολμήσει να μπει στο σούπερ μάρκετ «ακάλυπτος» θα είναι 150 ευρώ, με το κόστος στην περίπτωση των εργαζομένων να επιβαρύνει τον εργοδότη.
Η απόφαση για υποχρεωτική μάσκα στα σούπερ μάρκετ σε εργαζόμενους και καταναλωτές προβλέπεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπεγράφη την Παρασκευή και ισχύει από σήμερα.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης από σήμερα θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός των σούπερ μάρκετ για όλους, δηλαδή και για εργαζόμενους αλλά και για καταναλωτές.
«Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές» αναφέρει στην ανάρτησή του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
«Δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα» είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι με αφορμή την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, από σήμερα, για τους πελάτες και για το προσωπικό των σούπερ μάρκετ.
Ο υφυπουργός ζήτησε από τα σούπερ μάρκετ να τηρούν τα μέτρα και αν ένας πελάτης δεν έχει μάσκα να του προσφέρουν, τονίζοντας ότι η μάσκα θωρακίζει από τον κορωνοϊό.
Επίσης υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει, πλέον, περιορισμός για τα τεμάχια αγοράς αντισηπτικών, ενώ για τις μάσκες είπε ότι στην αρχή της υγειονομικής κρίσης δεν υπήρχε γραμμή παραγωγής στη χώρα μας αλλά τώρα το 50% της παραγωγής είναι ελληνικό.
«Κανείς δεν θέλει να επιβάλλει πρόστιμα σε αυτή την κρίση» πρόσθεσε ο υφυπουργός, αλλά σημείωσε ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλο το εύρος της αγοράς και θα ανακοινώνονται δύο φορές την εβδομάδα τα αποτελέσματα τους.makeleio.gr