Πέμπτη, Ιουλίου 23

Ο… μαρτυριάρης εκπρόσωπος του Ερντογάν εκθέτει την Ελλάδα!!!

Καλίν
«Όλα τα ελληνοτουρκικά είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης»...

Δεν περνά ούτε ημέρα που να μην «καρφώνουν» οι Τούρκοι την περίφημη «μυστική τριμερή συνάντηση» στο Βερολίνο, που, όπως αποδεικνύεται, ήταν μυστική μόνο στην Ελλάδα. 
Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη πήρε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση του Βερολίνου μαζί με τη διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον εκπρόσωπο της Άγκελα Μέρκελ.
Ο Ιμπραχίμ Καλίν, σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, αποκάλυψε πως οι επαφές με την ελληνική κυβέρνηση θα συνεχιστούν σε επίπεδο «παράλληλων συναντήσεων» και έδωσε «ανατριχιαστικές» λεπτομέρειες για όλα όσα συζητήθηκαν στο Βερολίνο.
«Τώρα ασφαλώς υπάρχουν ζητήματα στα οποία υπάρχει διαφορά απόψεων.
Άλλωστε, οι διαπραγματεύσεις γι’ αυτό γίνονται, για να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα διά της διπλωματίας.
Εμείς, κατ’ αρχάς, πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα επιλύσουμε στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού – το ζήτημα του Αιγαίου, το ζήτημα των νησιών, την υφαλοκρηπίδα, το ζήτημα των θαλάσσιων αρμοδιοτήτων, το θέμα των ερευνών και γεωτρήσεων στις αμφιλεγόμενες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, το θέμα της εκλογής μουφτή στην Ελλάδα, το ζήτημα του τζαμιού στην Ελλάδα και όλα τα άλλα ζητήματα».
«Όλα τα θέματα προς διαπραγμάτευση στο τραπέζι» υποστηρίζει ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου.
Και, όπως λέει, η συνάντηση ήταν ένα σημαντικό βήμα και ανακοίνωσε ότι οι συναντήσεις θα συνεχιστούν, όπως άλλωστε είχε σχεδιαστεί, σύμφωνα με τον κ. Καλίν, στην τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν:
«Έγινε ένα σημαντικό βήμα που θα συνεχιστεί. Λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις.
Είμαστε υπέρ της συνέχισής τους εμείς.
Δηλαδή, να το πω έτσι, θα συνεχιστεί μια σειρά παράλληλων συναντήσεων στο πλαίσιο που συμφωνήσαμε.
Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά πότε πότε η κοινή γνώμη τα επικρίνει, αλλά, στην περίπτωση που κινηθούμε σε ένα πλαίσιο στη βάση του αμοιβαίου συμφέροντος και σεβασμού, αυτά τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν.
Αν θυμάστε, ο πρόεδρός μας είχε πει και κατά τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό το 2004, όταν είχε υποβληθεί το Σχέδιο Ανάν, «εμείς θα είμαστε διπλωματικά πάντοτε ένα βήμα μπροστά».
Η «δημοκρατία» ζήτησε απάντηση από το υπουργείο Εξωτερικών για τη συνέντευξη Καλίν, αλλά από το ΥΠΕΞ είπαν ότι δεν τη σχολιάζουν.
Πάντως, ΣΗΜΕΡΑ Τρίτη έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, με τους δύο υπουργούς να εστιάζουν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα….