Παρασκευή, Ιουλίου 31

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πόρτες ασφαλείας

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πόρτες ασφαλείας
Η ανάγκη για ασφαλέστερες συνθήκες διαβίωσης εντός της οικίας, οδήγησαν τους κατασκευαστές πορτών να δημιουργήσουν πάνω σε νέες και εξειδικευμένες τεχνολογίες. Πλέον, έχουμε φύγει από τα ξύλινα ή τα πλαστικά κουφώματα που βλέπαμε στις οικίες πριν είκοσι και πάνω χρόνια. Οι πόρτες ασφαλείας ήρθαν για να εδραιωθούν στην αγορά των κουφωμάτων.

Οι πόρτες αυτές δεν προσφέρουν μόνο ασφάλεια, σε συνδυασμό φυσικά με μια καλή κλειδαριά ασφαλείας, προσφέρουν και υψηλή αισθητική. Οι πόρτες ασφαλείας στις μέρες μας αποτελούν μια πολύ καλή επένδυση για τις οικίες. Ποιες είναι όμως οι πόρτες ασφαλείας; Ποιες πόρτες βρίσκονται στις πρώτες επιλογές των αγοραστών;
Οι πόρτες ασφαλείας διακρίνονται σε πόρτες ασφαλείας αλουμινίου, σε πόρτες ασφαλείας ξύλου, πόρτες με PVC ή με καπλαμά, ενώ μπορείτε να τις βρείτε όλες αυτές με επένδυση πολλών χρωμάτων.
Οι πόρτες ασφαλείας με αλουμίνιο είναι οι πιο δημοφιλείς και αυτό διότι το αλουμίνιο από το οποίο είναι κατασκευασμένες, είναι άκρως ανθεκτικό και παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Ωστόσο, το κόστος αγοράς μιας πόρτας ασφαλείας από αλουμίνιο είναι υψηλότερο, συγκριτικά με άλλα υλικά κατασκευής. Οι πόρτες ασφαλείας αλουμινίου, προσφέρουν υψηλή λειτουργικότητα και αισθητική, ενώ αντέχουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες και τις απότομες μεταβολές του καιρού.
Οι πόρτες ασφαλείας κατασκευασμένες με επένδυση το ξύλο, προσφέρουν ασφάλεια και υψηλή αισθητική. Η φυσικότητα που αποδίδει το ξύλο, προσφέρει ένα διαφορετικό στιλ στην οικία.
Οι πόρτες ασφαλείας από PVC αποτελούν την πιο οικονομική επιλογή, όμως δεν παρουσιάζουν την ίδια ανθεκτικότητα και διάρκεια ζωής με τις δυο παραπάνω. Για αυτό ακριβώς τον λόγο, οι συγκεκριμένες πόρτες κατασκευάζονται για εσωτερικούς μόνο χώρους.

Οι πόρτες ασφαλείας από laminate, προσφέρουν προστασία και είναι πιο οικονομικές συγκριτικά με τις πόρτες αλουμινίου. Οι πόρτες laminate προσφέρουν υψηλή αισθητική, ενώ μπορεί να γίνει και επένδυση ξύλου πάνω σε αυτές. Όμως δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
Οι πόρτες ασφαλείας είναι κατασκευασμένες για να τοποθετούνται, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά της οικίας και εσείς μπορείτε να τις βρείτε σε αρκετές επιλογές. Οι εξωτερικές πόρτες ασφαλείας θα σας απαλλάξουν από το άγχος που ίσως σας διακατέχει για την ασφάλεια της οικίας σας. Επίσης, η αντοχή τους είναι υψηλή και μια τέτοια πόρτα μπορεί να αντέξει για μια ζωή.
Όσον αφορά το κόστος απόκτησης και αντικατάστασης μιας πόρτας ασφαλείας, αυτή εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Ο τύπος θωράκισης της πόρτας, η κλειδαριά ασφαλείας που θέλετε να περιέχει, το υλικό επένδυσης της πόρτας και τέλος η εταιρεία κατασκευής συστημάτων, καθορίζουν την τελική τιμή.
Η θωράκιση σε μια πόρτα ασφαλείας μπορεί να είναι μονή, διπλή ακόμα και τριπλή. Όσο πιο πολλά είναι τα επίπεδα θωράκισης, τόσο αυξάνεται η ασφάλεια που προσφέρει, συνεπώς και το κόστος αγοράς της. Όσον αφορά την κλειδαριά, μια πόρτα ασφαλείας όσο καλή και να είναι, δεν θα αποδώσει τα μέγιστα, εάν δεν διαθέτει μια πολύ καλή κλειδαριά ασφαλείας. Θα πρέπει να έχετε κατά νου, πως η κλειδαριά θα πρέπει να περιέχει πάντα, defender.
Οι πόρτες ασφαλείας μπορεί να έχουν επένδυση πολλά υλικά, όπως αναφέραμε και πιο πάνω. Η επένδυση είναι αυτή που καθορίζει την αισθητική, καθώς επίσης και το κόστος.

Το κόστος αγοράς μιας πόρτας ασφαλείας ξεκινά από 250 ευρώ. Ωστόσο, το σχέδιο τους είναι πολύ απλό και η κλειδαριά τους συνηθισμένη. Ορισμένες πόρτες ασφαλείας μπορούν να ξεπεράσουν σε κόστος τα 3000 ευρώ.
Μπορείτε να επενδύσετε σε μια πόρτα ασφαλείας, αντικαθιστώντας την παλιά σας πόρτα. Το κόστος τοποθέτησης της καινούριας πόρτας κυμαίνεται έως και 150 ευρώ και η διαδικασία κρατάει μόνο λίγες ώρες.
Τέλος, οι κλειδαριές διατίθενται με πολλά επίπεδα ασφαλείας και σε πολλά είδη. Μια απλή οικονομική κλειδαριά ασφαλείας, κοστίζει 25 ευρώ, ενώ υπάρχουν κλειδαριές ασφαλείας που κοστίζουν έως και 300 ευρώ.
Πριν αγοράσετε όμως μια πόρτα ασφαλείας και επενδύσετε εκεί τα χρήματα σας, καλό θα είναι να έχετε κατά νου τις εξής συμβουλές.
  • Μην επηρεάζεστε από τις προσφορές και τις χαμηλές τιμές στις πόρτες ασφαλείας. Μια πολύ οικονομική πόρτα ασφαλείας, σίγουρα δεν θα είναι ποιοτική και συνεπώς δεν θα προσφέρει ασφάλεια. 
  • Να επιλέγετε πόρτες ασφαλείας, όπου οι κατασκευαστές συστημάτων ασφαλείας είναι γνωστοί. Μπορεί οι πόρτες αυτές να είναι ακριβές, ωστόσο είναι καλύτερες από πόρτες μιας εταιρείας συστημάτων ασφαλείας μη αναγνωρίσιμης.
Για περισσότερα πατήστε εδώ.