Τετάρτη, Ιουλίου 1

Ο “ΕΦΙΑΛΤΗΣ” ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ! ” ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ” – ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ Η ΠτΔ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ – ΟΙ “ΕΧΘΡΟΙ” ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

1
Τι να τον κάνεις τον Τσαβούσογλου και τους Γκρίζους Λύκους , όταν έχεις Ροζάκη στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Είναι απομονωμένο το ΚαστελλόριζοΔεν είναι σε συνέχεια με την ελληνική επικράτεια. Είναι σε απόσταση», όχι αυτά δεν τα είπε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου, ούτε καν ο εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί και δεν τα έγραψε τουρκική φυλλάδα. Είναι τα λόγια του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών, πρώην υφυπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης του αρχιερέα Κώστα Σημίτη, περιβόητου ελληνόφωνα καθηγητή Χρήστου Ροζάκη.

Οι εξοργιστικές και εθνικά δοσιλογικές απόψεις εκφράστηκαν από το σημαίνων στέλεχος του ΥΠΕΞ σε συνέντευξη του με τον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη στο τηλεοπτικό κανάλι Νέα Κρήτη. Ακολουθεί λεπτομερώς ολόκληρος ο διάλογος:
Γ. Σαχίνης: Εν τάξει η γεωγραφία το έβαλε κοντά στις ακτές, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ανήκει στη συστάδα της Δωδεκανήσου και δεν περιγράφεται στις περίφημες συνθήκες, έτσι δεν είναι;
Χρ. Ροζάκης: Όχι δεν είναι έτσι. Είναι απομονωμένο το Καστελλόριζο.
Γ. Σαχίνης: Δεν είναι δηλαδή συνέχεια του ελλαδικού νησιωτικού χώρου κατ’ εσάς;
Χρ. Ροζάκης: Είναι συνέχεια, αλλά τι σημαίνει συνέχεια.
Γ. Σαχίνης: Οπότε πώς είναι απομονωμένο; Απομονωμένο σημαίνει και αν κάνω λάθος θέλω να μας το εξηγήσετε απόψε γιατί προξενεί αίσθηση και είναι και είδηση, αν θέλετε. Θέλω να μας το εξηγήσετε γιατί το Καστελλόριζο το περιγράφουμε ως μεμονωμένο επειδή είναι κοντά στις τουρκικές ακτές, όταν κοντά στις τουρκικές ακτές είναι Χίος, Σάμος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Κως, τόσα μικρά και μεγάλα νησιά σε μια συνέχεια. Αυτή είναι η πατρίδα μας. Γιατί ντε και καλά το Καστελλόριζο το ξεκόβουμε εμείς ως Έλληνες και λέμε είναι απομονωμένο και σε απόσταση. Γιατί είναι σε απόσταση; Δεν είναι σε συνέχεια;
Χρ. Ροζάκης: Δεν είναι συνέχεια, κύριε. Δεν είναι σε συνέχεια. Είναι σε απόσταση.
Γ. Σαχίνης: Με την ίδια λογική είναι σε απόσταση και η Γαύδος από την Κρήτη ξέρετε. Είναι και αυτή αμφισβητήσιμη;
Χρ. Ροζάκης: Σε μια περίπτωση οριοθέτησης με την Λιβύη;
Γ. Σαχίνης: Ναι
Χρ. Ροζάκης: Η Λιβύη δεν δέχεται ότι η Γαύδος έχει υφαλοκρηπίδα και …
Γ. Σαχίνης: Με βάση το διεθνές δίκαιο έχει;
Χρ. Ροζάκης: Βεβαίως. Το μήκος των ακτών της Τουρκίας απέναντι στο μήκος των ακτών της Κύπρου είναι πολύ μεγαλύτερο. Ως εκ τούτου η Τουρκία τράβηξε μια οριοθετική γραμμή η οποία είναι πιο κοντά στις ακτές της Κύπρου παρά στις δικές της, δηλαδή πήρε περισσότερη υφαλοκρηπίδα ή ΑΟΖ .
Γ. Σαχίνης: Παρά ταύτα οριοθέτησε υφαλοκρηπίδα με το ψευδοκράτος που στα δικά μας νησιά δεν αναγνωρίζει και το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης δεν μιλάει για μικρό, μεγάλο ή μεσαίο νησί κάνει συγκεκριμένους διαχωρισμούς. Πρώτα-πρώτα λέει να είναι κατοικημένα. Ε λοιπόν το Καστελλόριζο είναι.
Χρ. Ροζάκης: Έχετε μείνει στο Καστελλόριζο, φοβάμαι. Το ζήτημα είναι ότι το Καστελλόριζο βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές της Τουρκίας.
Γ. Σαχίνης: Είναι ελληνική επικράτεια όμως κ. Ροζάκη.
Χρ. Ροζάκης: Φυσικά και είναι. Από εκεί και πέρα το μήκος των ακτών που βρίσκονται αντικείμενα προς τις ακτές του Καστελλορίζου είναι πολύ μεγαλύτερες.
Γ. Σαχίνης: Επικαλείσθε το μήκος των ακτών, θέλω να μας το διευκρινίσετε, η Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερο μήκος ακτών λοιπόν.
Χρ. Ροζάκης: Συνολικά
Γ. Σαχίνης: Συνολικά. Γιατί η οριοθέτηση θα γίνει κατά κομμάτι; Σαλάμι-σαλάμι;

Ποια η θέση σας κύριε Δένδια για τις εφιαλτικές θέσεις Ροζάκη;Γιατί παραμένει στη θέση του;

Όσο ο Ροζάκης παραμένει σε περίοπτη θέση στο Ελληνικό ΥΠΕΞ οι θέσεις του αντικατοπτρίζουν και τις επίσημες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν είναι ο θυρωρός της Βασιλίσσης Σοφίας αλλά ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών και όσα εκφράζει αποτελούν όπλα στη φαρέτρα του νεοθωμανισμού.
Γνωστός μισέλληνας ο Ροζάκης , υπέρμαχος της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, έχει εκφράσει κατά καιρούς θέσεις οι οποίες εντάσσονται μέσα σε ένα σχέδιο απεμπόλησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Μην ξεχνάμε ότι υπήρξε στέλεχος των κυβερνήσεων του αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη , σε μια περίοδο που γκρίζαρε το μισό Αιγαίο με αποκορύφωνα τα Ίμια. Γατί όμως ένα τέτοιο «σεσημασμένο» εθνικά άτομο παραμένει σε μια ευαίσθητη θέση στο ΥΠΕΞ;

Περίεργη δήλωση Σακελλαροπούλου, από το Αγαθονήσι

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία βρέθηκε στο Αγαθονήσι, αν και αναφέρθηκε στα ιστορικά χαρακτηριστικά ελληνικότητας του νησιού, σημείωσε ότι βρίσκεται μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα. Κάτι που δεν είχε κανένα λόγο να αναφέρει… και δεν απέχει και πολύ σαν σκεπτικό από τις θέσεις Ροζάκη.
Τι έγινε ξαφνικά σας έπεσαν μακρυά Καστελόριζο και Αγαθονήσι…. παγκοσμιοποιητές; Αν κάνετε περίεργα σχέδια να τα ξεχάσετε, θα πέσει πολύ σφαλιάρα και εκλογικός Αρμαγεδώνας.