Τρίτη, Ιουλίου 21

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ : Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ «ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ»

Κατοχικά Νέα
Μήπως σας θυμίζει τον…μουσουλμανικό φερετζέ ;;;
Υποχρεωτική θα είναι μάσκα από σήμερα, Σάββατο 18 Ιουλίου, στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές μετά από απαίτηση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι το βλέπουν ως ένα πρώτο βήμα για να επιβληθούν μάσκες σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Μάλιστα το πρόστιμο για όποιον τολμήσει να μπει στο σούπερ μάρκετ «ακάλυπτος» θα είναι 150 ευρώ, με το κόστος στην περίπτωση των εργαζομένων να επιβαρύνει τον εργοδότη.
Η απόφαση για υποχρεωτική μάσκα στα σούπερ μάρκετ σε εργαζόμενους και καταναλωτές προβλέπεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπεγράφη την Παρασκευή και ισχύει από σήμερα.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης από σήμερα θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός των σούπερ μάρκετ για όλους, δηλαδή και για εργαζόμενους αλλά και για καταναλωτές.
«Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές» αναφέρει στην ανάρτησή του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr