Τετάρτη, Ιουλίου 15

Η αδράνεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της Τουρκίας δεν καλύπτεται με ανόητες κορόνες των στελεχών της…


Ο Ερντογάν, μέσα σε έναν χρόνο, δημιούργησε τετελεσμένα εις βάρος των εθνικών συμφερόντων μας, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, με τελευταίο τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – και η κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει με δηλώσεις «αποφασιστικότητας» και διαβήματα προς την ΕΕ.


Τα τετελεσμένα της Τουρκίας εις βάρος των εθνικών συμφερόντων μας θα τα ακυρώσουμε μόνο όταν ανακηρύξουμε τη δική μας ΑΟΖ, διαφορετικά θα τρέχουμε πίσω από τον Ερντογάν, θα τον καταγγέλλουμε και θα ζητάμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, που δεν υπερασπιζόμαστε στην πράξη εμείς.

Οι ΗΠΑ, ο πιο ισχυρός διεθνής παράγοντας, αυτός που μας θεωρεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, στρατηγικό εταίρο και πολλά άλλα λόγια, είναι εξαφανισμένος και ουσιαστικά καλύπτει τον Ερντογάν στις πρωτοβουλίες του.

Μάλιστα, ο Τραμπ, που το βασικό του εκλογικό ακροατήριο είναι οι φανατικοί χριστιανοί, δεν έχει πει κουβέντα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σε αντίθεση με τον Μπάιντεν, οδηγώντας σε σκέψεις ανάλογες με τις αποκαλύψεις του πρώην συμβούλου του για την Εθνική Ασφάλεια, Μπόλτον.

Δυστυχώς, ανάλογη είναι η στάση του Πούτιν και αρκετών ευρωπαϊκών χωρών.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα δεν έχουν κατανοήσει το βάθος της αναθεωρητικής ατζέντας του Ερντογάν και ποια θα είναι η συνέχειά της.

Εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, παραγόντων της επιχειρηματικότητας στην Αττική, και μερικών διεθνολόγων, οι οποίοι, αντί να κάνουν σοβαρές προτάσεις αντιμετώπισης της Τουρκίας, λένε διάφορες φαιδρότητες για να δείξουν την πατριωτική μαχητικότητά τους ή ερμηνεύουν τις πρωτοβουλίες Ερντογάν μόνο με όρους εσωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

Ένας δηλώνει πως πρέπει να μετατρέψουμε το Μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη σε Μουσείο γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ξέροντας ότι το κτήριο είναι περιουσία του τουρκικού κράτους και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Άλλος χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «Μαντάμ Σουσού» και νομίζει ότι καθάρισε...

Ενώ ο επικεφαλής των επιχειρηματιών του Πειραιά και σημαντικό στέλεχος της ΝΔ ζητάει εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα, ξέροντας ότι αυτό δεν είναι δυνατόν, λόγω της συμμετοχής μας στην ΕΕ. Πέραν αυτού θα πληγούν κυρίως οι ελληνικές εξαγωγές, αφού η Τουρκία είναι η χώρα στην οποία έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό εξαγωγών και το εμπορικό ισοζύγιο είναι θετικό κατά πολύ υπέρ της χώρας μας και η Τουρκία εύκολα θα τα αντικαταστήσει από άλλες χώρες. Και κάτι ακόμα, η περιοχή των περισσότερων εξαγωγών είναι η Βόρεια Ελλάδα, περιοχή με την υψηλότερη ανεργία.

Μερικοί διεθνολόγοι, που συνήθως προβάλλουν τα ΜΜΕ, ερμηνεύουν την αναθεωρητική πολιτική του Ερντογάν με όρους εσωτερικών συσχετισμών στην Τουρκία. Κάθε κυβέρνηση, κάθε απόχρωσης και προέλευσης, συνδυάζει την εξωτερική πολιτική της με τις εσωτερικές εξελίξεις. Όμως αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να συσκοτίζει τη διαρκή επιθετικότητα της Άγκυρας, την αναθεωρητική ατζέντα της και τα τετελεσμένα που δημιουργεί εις βάρος της χώρας μας. Στο τέλος θα μας πείσουν ότι πρέπει να βοηθήσουμε τον Ερντογάν να έχει υψηλή δημοφιλία για να μη μας κάνει πιο μεγάλη ζημιά.

Αλήθεια, ο Μητσοτάκης μπορεί να μαζέψει τους κορυφαίους υπουργούς του και τα στελέχη του ή πιστεύει ότι αυτές οι ανοησίες μπορούν να καλύψουν τη δική του αδράνεια;
Freepen.gr