Δευτέρα, Ιουλίου 6

Εκεί που σταματά η λογική, αρχίζει το... υπ. Εξωτερικών

'Ενα γεγονός στις ΗΠΑ, πιστοποιεί ότι έχουμε να κάνουμε με υπουργείο άχρηστων-ηλίθιων.

Το υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας, με τις διαχρονικές ανοησίες της αχρηστίας του και τις κωμικές γραφικότητες, τιμά επάξια τον τίτλο του, αυτόν του ''υπουργείου Εξωφρενικών''.
Το κακό παράγινε επί υπουργίας του ανεπαρκή ''πολιτικάντη'' Ν. Δένδια. Φυσικό και αναμενόμενο, βλέποντας ποιοί γραφικοί ''ηγούνται'' του υπουργείου (που το ''τίμησε'' ως υφυπουργός και ο Αντ. Διαματάρης, το... ''Suma cum Laude γκέττο Αστόριας'').

'Ενα γεγονός στις ΗΠΑ, πιστοποιεί ότι έχουμε να κάνουμε με υπουργείο άχρηστων-ηλίθιων.
Από αρχές Απρίλιου και μετά, οι διπλωμάτες (πρόξενοι και γεν. πρόξενοι) έλαβαν ''εντολή'' από Αθήνα, να κάνουν ημερήσιες αναφορές στην πρεσβεία γιά τα κρούσματα κορωνα-ιού στις ΗΠΑ. Επιδεικνύοντας ''υψηλό αίσθημα ευθύνης'', καθημερινά, έστελναν στην πρεσβεία αναφορές με αριθμούς κρουσμάτων, που στηρίζονταν σε αναφορές τοπικών αμερικάνικων ΜΜΕ. Τελευταία, αυτό γίνεται εβδομαδιαία. Η πρεσβεία τα στέλνει στην Αθήνα και οι αργόσχολοι εκεί, τα βλέπουν και τα πετούν στον κάλαθο αχρήστων. Στο μεταξύ, ο αριθμός κρουσμάτων αλλάζει καθημερινά.
Έχει σημασία αν στο διαδίκτυο βρίσκεις την εξέλιξη των κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, που ανανεώνεται κάθε μία ώρα;;; Και ειδικά γιά τις ΗΠΑ, όλες οι πληροφορίες -σε λεπτομέρειες και ανά Πολιτεία- είναι σε μία αξιόλογη ιστοσελίδα (worldometers.info/coronavirus/) ή σε αυτήν του John Hopkins University.
Σκεφθείτε πόσοι αργόσχολοι γραφειοκράτες ασχολούνται καθημερινά, σε προξενεία, πρεσβεία, υπουργείο, γιά κάτι απόλυτα άχρηστο και βγάλτε συμπεράσματα γιά το αν έχουμε να κάνουμε με υπουργείο ανίκανων και ηλίθιων.
Σημ.: Γιά την συλλογή των στοιχείων θα αρκούσε ένας υπάλληλος του υπουργείου στην Αθήνα, να παρακολουθεί, στις δύο προαναφερόμενες ιστοσελίδες, την εξέλιξη των κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η παράδοση συνεχίζεται...
Γιά πιστοποιητικά, διαβατήρια, πληρεξούσια (με τιμοκατάλογο τσουχτερό), οι ''τουρίστες'' (στην μεγάλη πλειοψηφία τους) 'Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι στα ''προξενικά καταστήματα'', επιεικά μπορούμε να πούμε, είναι καλοί. Ολίγοι, δεν αντέχουν τον... ''φόρτο εργασίας'', δηλ. 6 ώρες την ημέρα 5 ημέρες την εβδομάδα και ζητούν επιστροφή στα πάτρια εδάφη όπου, ως αργόσχολοι, συνεχίζουν ξεκούραστα την ''λαμπρή σταδιοδρομία'' τους.
Σε ότι αφορά την γραφική και διαπλεκόμενη πρέσβειρα στην Ουάσιγκτον και την μεγάλη πλειοψηφία των ''τουριστών'' προξένων, όταν ασχολούνται και με τα της Ομογένειας, μόνο γέλιο προκαλούν. Γιά προώθηση των ουσιαστικών ζητημάτων και συμφερόντων της Ελλάδας στις ΗΠΑ, ούτε λόγος να γίνεται. Είναι άσχετοι με ΗΠΑ και ανίκανοι.
(3 Ιουλίου '20)

https://www.kalami.us/2020/ellada/ypex-axrhstwn.html