Τρίτη, Ιουλίου 28

Πώς το άγχος επηρεάζει τον εγκέφαλό μας [video]



Το άγχος τείνει να γίνει συνώνυμο της σύγχρονης καθημερινότητάς μας. Δείτε τις επιδράσεις του στον εγκέφαλό μας μέσα από αυτό το υπέροχο βίντεο.
Όλοι μας βιώνουμε περιοδικά κάποιο επίπεδο άγχους, αλλά όταν τα συναισθήματα του φόβου και της ανησυχίας είναι αόριστα, συντριπτικά και επαναλαμβανόμενα και δεν συνδέονται
άμεσα με στρεσογόνα γεγονότα, το άγχος μπορεί να μας ταλαιπωρεί, να μας κουράζει και να μας αφήνει με μία αίσθηση απελπισίας.
Το άγχος είναι ένα απροσδιόριστο συναίσθημα ανησυχίας που προκαλεί νευρικότητα και βιώνεται σαν ένας φόβος χωρίς διέξοδο. Συνήθως προκαλείται όταν δε γνωρίζουμε πώς να διαχειριστούμε μία κατάσταση ή ένα γεγονός.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει πως το χρόνιο άγχος μπορεί να επηρεάσει το μέγεθος του εγκεφάλου, τη δομή του και πώς επιδρά μέχρι και το επίπεδο των γονιδίων σας.




*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 


το διαβάσαμε ΕΔΩ