Πέμπτη, Αυγούστου 27

“Έκρηξη” ροών Τούρκων στον Έβρο τις τελευταίες 10 ημέρες – Ασφυκτικά γεμάτο το Χειμώνιο

xeimonio
“Έκρηξη” ροών και παράνομης εισόδου Τούρκων, κυρίως από την περιοχή του βορείου Έβρου, έχει σημειωθεί τις τελευταίες 10 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, περίπου 100 άτομα κατά μέσο όρο να μπαίνουν στην χώρας μας και ζητούν πολιτικό άσυλο.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα κτίρια του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας που βρίσκονται στο χωριό Χειμώνιο έχουν κυριολεκτικά “φρακάρει” αφού είναι ασφυκτικά γεμάτα με πάνω από 400 άτομα, τα οποία κρατούνται εκεί μέχρι να υποβάλλουν τα αιτήματα τους και να μείνουν ελεύθερα στη συνέχεια.

Στην περίπτωση των Τούρκων ακολουθείται ως γνωστόν διαφορετικός χειρισμός, επιχειρησιακός και γραφειοκρατικός, αφού μετά το πραξικόπημα όλοι επικαλούνται πως είναι Γκιουλενιστές και έρχονται στην Ελλάδα για να γλιτώσουν τις διώξεις και φυλακίσεις του καθεστώτος Ερντογάν.
Ούτε καν δειγματοληπτικός έλεγχος για κορωνοϊό – Γεμάτες και οι Μεταξάδες
Η έντονη ανησυχία που υπάρχει αφορά και τον κορωνοϊό, αφού μετά τα 8 θετικά κρούσματα που βρέθηκαν σε όλους τους λαθρομετανάστες οι οποίοι επέβαιναν στο αυτοκίνητο που ξέφυγε απ’ την πορεία του στην Δαδιά στο πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα όπου έχασες την ζωή του ο ένας, τέθηκε σε καραντίνα μεγάλο μέρος του προσωπικού στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Όπως καταγγέλουν οι αστυνομικοί, δεν γίνεται καν έστω και δειγματοληπτικός έλεγχος σε όσους συλλαμβάνονται ή στους Τούρκους που βρίσκονται στοιβαγμένοι σε ένα χώρο πολύ ακατάλληλο. “Σκεφθείτε ένας να έχει κορωνοϊό, τι θα γίνει. Θα κολλήσουν όλοι και φυσικά κινδυνεύουμε και εμείς”, είπε χαρακτηριστικά στο Evros-news.gr ένας από τους αστυνομικούς.makeleio.gr