Βάσεις 2020: Ποιες σχολές σημείωσαν πτώση και ποιες άνοδο - Όλα τα τμήματα

Δείτε ποιες σχολές σημείωσαν πτώση και ποιες άνοδο, μετά την ανακοίνωση των Βάσεων 2020. Οι πίνακες με όλα τα αποτελέσματα.
Σε ιστορικό χαμηλό κυμαίνονται οι ιατρικές σχολές, την ίδια ώρα που οι Βάσεις 2020 δείχνουν άνοδο των οικονομικών.
Τ’ αποτελέσματα των Πανελληνίων 2020 έχουν ήδη αναρτηθεί από το υπουργείο Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr και αποκαλύπτουν τα εξής δεδομένα:
Συνολικά, λοιπόν, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, το 77% των υποψηφίων είναι επιτυχόντες. Εκ των υποψηφίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες 2020, το 53,39%
είναι κορίτσια και το 46,61% είναι αγόρια. Επίσης, στην πρώτη τους προτίμηση πέρασε το 22,14% των υποψηφίων. Σε γενικές γραμμές, σημειώθηκε πτώση των βάσεων στις ανθρωπιστικές, τις ιατρικές και τις θετικές σπουδές, ενώ στις οικονομικές υπήρξε άνοδος, της τάξεως περίπου του 20%.
Το 42% των τμημάτων έχει βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΓΕΛ, με το αντίστοιχο ποσοστό τμημάτων για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΕΠΑΛ να είναι στο 30%. Γενικότερα, το 32% των υποψηφίων των ΓΕΛ είχε επιτυχία με λιγότερα από 10.000 μόρια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι 25%.
Η πτώση των βάσεων (νέο σύστημα) οφείλεται: πρώτον, στην απουσία συντελεστών βαρύτητας, που συνεπάγεται ότι όλα τα μαθήματα είναι ισοβαρή στη διαμόρφωση των μορίων και , δεύτερον, στο γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος συνεξετάστηκαν τα μαθήματα της Έκθεσης και της Λογοτεχνίας και υπήρξαν χαμηλά αποτελέσματα.

Οι πίνακες με όλα τα αποτελέσματα

Κατεβάστε όλα τ’ αποτελέσματα, κάνοντας κλικ πάνω στα εξής πεδία:
ΒΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ 
ΕΠΙΛΟΓΗ 10% 2018 ΓΕΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΕΠΙΛΟΓΗ 10% 2019 ΓΕΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ 
ΕΠΙΛΟΓΗ 10% 2018 ΕΠΑΛ
ΕΠΙΛΟΓΗ 10% 2019 ΕΠΑΛ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΕ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΕΕ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ ΕΣΠΕΡΙΝΑ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΑ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΑ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Πώς βλέπουμε τ’ αποτελέσματα στο results.it.minedu.gov.gr

Οι ενδιαφερόμενοι, λοιπόν, μπορούν να κάνουν κλικ ΕΔΩ και να βλέπουν τ’ αποτελέσματά τους στις Πανελλήνιες 2020, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Τ’ αποτελέσματα των εξετάσεων θ’ αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θ’ αναρτηθούν στα Λύκεια μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Αυγούστου.
Διευκρινίζεται πως οι καταστάσεις που θ’ αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
Επιπλέον, ανακοινώθηκαν τ’ αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. Τα παραπάνω αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.


results.it.minedu.gov.gr

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα