Κυριακή, Αυγούστου 2

Βόλος: Θετικοί στον κορωνοϊό τέσσερις συνάδελφοι του 25χρονου σεφ

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν τέσσερις συνάδελφοι του 25χρονου σεφ που εργάζεται στο καφέ-μπαρ «Isalos» στον Βόλο.
Χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε στην ιχνηλάτηση των επαφών του 25χρονου στον χώρο εργασίας του και συνολικά λήφθηκαν 90 δείγματα.


Πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων και από τα 90 δείγματα τα τέσσερα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Τα 86 άτομα που βρέθηκαν σήμερα αρνητικά στον ιό θα υποβληθούν ξανά στο τεστ μετά από μία εβδομάδα, ώστε να διασφαλιστεί ότι πράγματι δεν έχουν προβληθεί από κορωνοϊό.

Ο 25χρονος σεφ νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και σύμφωνα με πληροφορίες, η κλινική του εικόνα είναι καλή.

πενιθυμίζεται ότι συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ στο Βόλο, έπειτα από τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού σε δύο 25χρονους, που απασχολούνται στον χώρο της εστίασης.

Και οι δύο επιχειρήσεις, με πρωτοβουλία των επιχειρηματιών, έκλεισαν από χθες για να γίνει απολύμανση και έλεγχος στο προσωπικό.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε δεκάδες τεστ από το προσωπικό των δύο επιχειρήσεων εστίασης, τους θαμώνες και τις επαφές τους.

Σε μία περίπτωση, μάλιστα, 15 εργαζόμενοι κλήθηκαν να δώσουν για δεύτερη φορά φαρυγγικό επίχρισμα καθώς ένα λάθος «ακύρωσε» όλη τη σειρά των δειγμάτων.