Δευτέρα, Αυγούστου 31

Στο μαγικό πέτρινο αρχοντικό της Αίγινας των 3.000.000 ευρώ

Amaryllis Ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια αρχοντικά του Αργοσαρωνικού σε οικόπεδο 5 στρεμμάτων


Η Αίγινα έχει μία μεγάλη ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων και που μέρος της αποτυπώνεται στα αρχαιολογικά της ευρήματα, στα μνημεία της σύγχρονης ιστορίας της αλλά και στα πανέμορφα νεοκλασικά της, τα περισσότερα μάλιστα από τα οποία διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση.

Πρόκειται για ένα από τα πιο παρεξηγημένα νησιά στην Ελλάδα, μαζί ίσως με τη Σαλαμίνα και -ευτυχώς για την ίδια- οι χιλιάδες επισκέπτες της κάθε χρόνο ανακαλύπτουν την ξεχωριστή της ταυτότητα. Η Αίγινα των 15.000 μόνιμων κατοίκων δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην πάροδο των ετών αποτέλεσε τόπο παραθερισμού αλλά και μόνιμης κατοικίας εκλεκτών διανοουμένων αλλά και πλήθους μελών του καλλιτεχνικού κόσμου, καθώς συνδυάζει όλη την αυθεντική νησιωτικότητα της Ελλάδας με έντονες πινελιές ρομαντισμού και κλασικής αρχοντιάς, κυρίως στις παραθαλάσσιες διαδρομές της. Στις τελευταίες, ανακαλύπτει κανείς κάποια από τα πιο όμορφα αρχοντικά του Αργοσαρωνικού, παρόμοιας ομορφιάς με εκείνα των Σπετσών, του Πόρου και της Ύδρας, ίσως όμως ακόμα πιο εντυπωσιακά σε μέγεθος και αρχιτεκτονική.
ΑΠΟ ΤΟ INSTABOOK.GR

Ένα από αυτά, σε πολύ κοντινή απόσταση μάλιστα από την πόλη της Αίγινας και πάνω στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί προς Μαραθώνα και Πέρδικα, είναι από to 2019 στη λίστα των προς πώληση κατοικιών του διεθνούς μεσιτικού γραφείου της Sotheby’s αντί του ποσού των 3.000.000 ευρώ.
Η Amaryllis, όπως ονομάζει το παλιό αρχοντικό η Sotheby’s International Realty, είναι ένα από τα αξιοθέατα του νησιού καθώς στο παρελθόν αποτέλεσε και σκηνικό για ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Χτισμένο τη δεκαετία του ’30, αλλά ανακαινισμένο πλήρως το 2013, διατηρώντας όμως στο ακέραιο όλα τα αυθεντικά στοιχεία του παρελθόντος της, η πέτρινη βίλα της Αίγινας βρίσκεται σε ένα οικόπεδο-φιλέτο 5 στρεμμάτων, σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από τη θάλασσα. Μέσα σε έναν πανέμορφο κήπο στον οποίο δεσπόζουν πανύψηλες φοινικιές, το αρχοντικό είναι χτισμένο σε δύο επίπεδα, κάθε ένα από τα οποία περιλαμβάνει τρεις κρεβατοκάμαρες, καθιστικό, κουζίνα και μπάνια, διαθέτουν ανεξάρτητες εισόδους ενώ εσωτερικά συνδέονται με μεγάλη σκάλα.

Εσωτερικά, η Amaryllis διαθέτει όλη τη μεγαλοπρέπεια και την κομψότητα της χρυσής εποχής στην οποία χτίστηκε, προφανώς από εύπορους μεγαλοαστούς της παλιάς Αθήνας, με ξύλινα δάπεδα, μαρμάρινα μπάνια, φίνα μωσαϊκά, αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες στους τοίχους και τα ψηλά ταβάνια, κλασικά έπιπλα μεγάλης αξίας, όλα όμως προσαρμοσμένα και αριστοτεχνικά «δεμένα» στις σύγχρονες ανάγκες και ανέσεις. Ασφαλώς, στα μεγάλα ατού της βίλας της Αίγινας είναι οι άπλετοι εξωτερικοί χώροι, στους οποίους δεσπόζει μία μεγάλη πισίνα αλλά και οι κήποι της κατοικίας, στους οποίους εκτός από φοίνικες και διακοσμητικά φυτά κάθε είδους περιλαμβάνονται και φιστικιές, τα δέντρα που παράγουν σε αφθονία το πιο διάσημο καρπό και προϊόν του νησιού.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η Amaryllis διαθέτει τεράστιους χώρους για πάρκινγκ και ξενώνα, ενώ η θέα του ηλιοβασιλέματος από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου ή από την πισίνα είναι μία εμπειρία που δύσκολα ξεχνιέται…
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

















INSTABOOK.GR]