Πέμπτη, Αυγούστου 20

Κικίλιας: «Η Ελλάδα θα έχει 700.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca στα τέλη Δεκέμβρη»!

Ο Κικίλιας
Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ότι, αν όλα πάνε καλά, και τον Νοέμβριο πάρει την οριστική έγκριση το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό, η Ελλάδα θα έχει 700.000 δόσεις στα τέλη Δεκεμβρίου!
Η Ελλάδα θα έχει στη διάθεσή της 700.000 δόσεις του εμβολίου που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca για τον κορονοϊό στα τέλη Δεκεμβρίου!
Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τ
ονίζοντας πως, αν όλα πάνε καλά και τον Νοέμβριο πάρει την οριστική έγκριση το εμβόλιο της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας («περάσει», δηλαδή, και την τέταρτη φάση), ήδη έχουν εξασφαλιστεί οι πρώτες 700.000 δόσεις στο τέλος του 2020, από τις συνολικά 3.000.000 περίπου, που αναλογούν στη χώρα, και θα τις λάβει τμηματικά ως τα τέλη Ιουνίου!
Αναλυτικά ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Λάιεν, τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στον Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση. Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις τον Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση, και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά».
Θυμίζουμε, πριν από λίγες μέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την AstraZeneca για την αγορά τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου για την Covid-19, που είναι στο στάδιο των δοκιμών.
Οι Βρυξέλλες, που διαπραγματεύονται εξ ονόματος και των 27 χωρών μελών της ΕΕ, ανέφεραν ότι η συμφωνία περιλαμβάνει και την πιθανότητα να αγοραστούν άλλα 100 εκατομμύρια δόσεις, εφόσον το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό.