Κυριακή, Αυγούστου 2

ΦΟΡΑΤΕ ΜΑΣΚΕΣ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ !!! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ “ΒΟΡΓΙΑ” ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΦΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΕΛΗ…(ΕΙΚΟΝΑ)

ντορα1-696x447
Είναι βέβαιο ότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι πρωτεύον μέλημα μιας πολιτείας. Η υγεία είναι ένας τομέας που μας αφορά όλους. Η πολιτική εξουσία οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλισή της. Οι νέμοντες όμως την εξουσία και οι υποστηρικτές τους εκμεταλλεύονται την ευαισθησία μας για να πλουτίσουν.
Η κερδοσκοπία είναι στο αίμα των διεφθαρμένων, που πολιτεύονται όχι για το κοινό καλό, αλλά για ίδιον όφελος. Η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση περί επιβολής χρήσης μάσκας παντού, με αφορμή το γεγονός ότι «τσίμπησαν» τα κρούσματα του κορωνοϊού,
έχει και άλλη ανάγνωση για εμάς. Ηχούν ακόμη έντονα στα αυτιά μας οι προ μηνών δηλώσεις του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα σχετικά με τη χρήση μάσκας ότι, όχι μόνο δεν είναι αναγκαία αλλά μπορεί να αποβεί ακόμη και επικίνδυνη! Βέβαια τώρα τελευταία τη φορά ο ίδιος παντού!
Τι άλλαξε λοιπόν; Τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του κόσμου που θα τις φορά συνεχώς; Η κυβέρνηση μάλιστα ξεκινά νέα εκστρατεία με σποτάκια να μας επιβάλλει τη μάσκα ως φυσική προέκταση του προσώπου μας. Μόλις χθες η Υπουργός παιδείας αποκάλυψε ότι στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία, αφού πρώτα έχουν παρθεί αναγκαία μέτρα προστασίας. Ένα από τα μέτρα που εξετάζεται από την επιτροπή των ειδικών είναι και η (υποχρεωτική) χρήση μάσκας.
Που σημαίνει τεράστια κατανάλωση με δεδομένο ότι οι απλές χειρουργικές μάσκες που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, είναι μιας χρήσης. Οι κολλητοί Ας δούμε τώρα τη… σύμπτωση με τους επενδυτές στην παραγωγή μάσκας οι οποίοι δημιούργησαν εργοστάσιο στη Λάρισα.
Πρόκειται για δύο Θεσσαλούς βιομήχανους, τους Αχιλλέα Νταβέλη και Γ. Τσερέπα που έφεραν από την Κίνα δύο γραμμές παραγωγής υγειονομικών μασκών με κόστος 3,4 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, ο κ. Νταβέλης δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις ιατρικής αποκατάστασης με την εταιρεία Animus και μεσούσης της κρίσης αποφάσισε να κάνει το επιχειρηματικό άνοιγμα στην κατασκευή μασκών.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει πως υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τους επιχειρηματίες της εταιρείας και διαβεβαίωσε πως θα μεταβεί προσωπικά στη Λάρισα όπου στήνεται το εργοστάσιο, για να δει την επένδυση. Ο Αχιλλέας Νταβέλης είναι καλός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Η Ντόρα Μπακογιάννη εγκαινίασε το Κέντρο Αποκατάστασης που κατασκεύασε στη Λάρισα, ενώ δημοσιεύματα προεκλογικά τον ήθελαν να πολιτεύεται ως εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Θεσσαλίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, έχει παρευρεθεί σε δείπνα με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και καλεί συχνά την Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου.
νταβ
Το μέγεθος της παραγωγής Σε ότι αφορά το μέγεθος της παραγωγής, σύμφωνα με δηλώσεις του επιχειρηματία, το εργοστάσιο μπορεί να κατασκευάζει εννιά εκατομμύρια μάσκες τον μήνα. Υπολογίστε τώρα πως η αναγκαστική χρήση μάσκας θα υποχρεώνει (σύμφωνα με τους επιστήμονες) τον κάθε πολίτη να αλλάζει τρεις μάσκες την ημέρα. Μιλάμε για χρυσή μπίζνα στην οποία μόλις πρόσφατα μπήκε με ποσοστό 5% και ο Mr Chipita και μεγαλομέτοχος της «Νίκας», Σπύρος Θεοδωρόπουλος, κολλητός και του Mr ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζου. Με την ευαισθησία που έχει ο κάθε πολίτης για την υγεία του είναι εύλογο ότι θα πειθαρχήσουν οι περισσότεροι.
∆εν είμαστε ειδικοί για να γνωρίζουμε το μέγεθος της προστασίας μας με μάσκα από τον κορωνοϊό, καταλαβαίνουμε όμως ότι τα κέρδη για τους παραγωγούς μάσκας θα είναι αστρονομικά. Σε μία εποχή που η οικονομική ύφεση θα είναι βαθιά και θα πλήξει τον κάθε πολίτη, οι έχοντες την πολιτική και οικονομική εξουσία θα αυγατίσουν την περιουσιακή τους ισχύ. ∆εν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αυτές τις μέρες συντελείται και η μεταφορά της γιγαντιαίας επένδυσης του «Ελληνικού», σε χέρια ημετέρων των κυβερνώντων. Ο ψηφοφόρος επιλέγει και προσδοκά με την ψήφο του ένα καλύτερο αύριο. Οι χορηγοί επιλέγουν εκείνον που θα τους κάνει πλουσιότερους. Και εμείς μένουμε με την απορία: με το αζημίωτο;
Με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ (29-7-2020)

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a6%ce%9f%ce%a1%ce%91%ce%a4%ce%95-%ce%9c%ce%91%ce%a3%ce%9a%ce%95%ce%a3-%ce%9d%ce%91-%ce%9a%ce%9f%ce%9d%ce%9f%ce%9c%ce%91%ce%9d%ce%95-%ce%9f%ce%99-%ce%9a%ce%9f%ce%9b%ce%9b%ce%97%ce%a4%ce%9f%ce%99/