Κυριακή, Αυγούστου 16

Γιώργος Τράγκας «Μα το έγραψε η εφημερίδα του Μαρινάκη...» - Χαμός ανάμεσα σε Τράγκα και Μπακογιάννη με επιστολές και διαψεύσεις για τα ελληνοτουρκικά

Γιώργος Τράγκας και Ντόρα Μπακογιάννη
Γιώργος Τράγκας και Ντόρα Μπακογιάννη
Διαβάστε τι έγραψε ο Γιώργος Τράγκας και την απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη όπως δημοσιεύτηκαν στο crashonline.gr
Οι βόλτες του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, οι επιδιώξεις του Ερντογάν για μοίρασμα του Αιγαίου  «καζάν-καζάν» και η  Μέρκελ που θέλει να μας καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την Τουρκία, έχουν ανάψει φωτιά στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος για «περιορισμό» των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Χθες στην εφημερίδα  «Δημοκρατία», ο Γιώργος Τράγκας  σε άρθρο του «χτυπά το καμπανάκι» του κινδύνου, για το τι μπορεί να συμβεί με την υπογραφή  ενός «απρόσεκτου» συνυποσχετικού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επικαλούμενος μάλιστα άρθρο στο antinews, που εκφράζει τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά, όπου αναφέρει, ότι η Ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία θα οδηγήσει στις «Πρέσπες του Αιγαίου και ότι το Καστελόριζο απουσιάζει εκκωφαντικά από τους χάρτες που διέρρευσαν, ενώ Ρόδος και Κρήτη έχουν κουτσουρευτεί».
Στο ίδιο άρθρο ο Γ. Τράγκας σημειώνει και παλαιότερη ρήση της κ. Ν.Μπακογιάννη, που αναφέρεται στην επικινδυνότητα που κρύβει η προσφυγή στην Χάγη. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε επιστολή στην εφημερίδα δηλώνοντας τα παρακάτω  και στην συνέχεια υπάρχει και η απάντηση του Γ.Τράγκα, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία».
Διάψευση από την Ντόρα Μπακογιάννη
Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, απέστειλε επιστολή στην εφημερίδα  «Δημοκρατία», σημειώνοντας: «Με αφορμή άρθρο του κ. Τράγκα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας, στις 13-08-2020 με τίτλο “ πανηγυρίζουν τα φαντάσματα των δοσιλόγων’’, και για την αποκατάσταση της αλήθειας και την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας δηλώνω ότι ουδέποτε έχω πει ότι “στην Χάγη μπορεί να χάσουμε το Καστελόριζο, αλλά θα κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα της Ρόδου ή της Λέρου”.
Διαψεύδω κατηγορηματικά την φράση που μου αποδίδει ο συντάκτης του άρθρου και ζητώ να αποκαταστήσετε την αλήθεια δημοσιεύοντας την επιστολή μου ».
Απάντηση από τον Γιώργο Τράγκα
Ο Γιώργος Τράγκας, από την πλευρά του, επισημαίνει: «Οφείλω να κατευνάσω και να απολογηθώ στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, που αναστατώθηκε γιατί στο άρθρο μου εχθές έγραψα πως παλαιότερα είχε δηλώσει, ότι μια προσφυγή στην Χάγη μπορεί να περιορίσει την ΑΟΖ του Καστελόριζου, αλλά να ενισχύσει τα δικαιώματα άλλων νήσων, όπως της Ρόδου και της Λέρου.
Πρέπει να πω, στην πρώην υπουργό των Εξωτερικών, ότι αυτό δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μου. Εγώ δεν κάνω fake news.
Έχει γραφεί στην στήλη του κ. Γιώργου Παπαχρήστου, στην εφημερίδα  “ Τα Νέα”, του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μάλιστα, ο γνωστός δημοσιογράφος χαρακτηρίζει όλες αυτές τις πληροφορίες που γράφει ως ανεπίσημη παρέμβαση της αδελφής του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο, η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει την υπογραφή του συνυποσχετικού μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζει εθνική συνθηκολόγηση.
Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “Τα Νέα” δηλώνει στην στήλη του ότι η κ. Μπακογιάννη χαρακτηρίζει τις απόψεις του κ. Σαμαρά “απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα ”.
Το κείμενο αυτό  με τις ανεπίσημες θέσεις της κυρίας Μπακογιάννη αναδημοσιεύτηκε σε δεκάδες ιστοσελίδες. Αυτό φαίνεται ότι δεν το παρατήρησε η φίλη υπουργός.
Όπως και να έχει, δημοσιεύουμε και με ικανοποίηση την διευκρίνιση της, και ελπίζουμε να αντισταθεί στο «μαγείρεμα» μιας νέας Λωζάννης. Να επιδείξει δηλαδή το ίδιο ανάστημα με εκείνο δίπλα στον Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Η στήλη του κ. Παπαχρήστου  και όσα γράφει είναι εύκολα ανιχνεύσιμα στο διαδίκτυο».
(Δείτε χαρακτηριστικά: https://www.google.gr/amp/s/amp.cnn.gr/politiki/story/208143/mpakogianni-kai-papandreoy-symfonoyn-gia-prosfygi-sti-xagi, https://www.google.gr/amp/s/www.iefimerida.gr/politiki/ntora-ellada-toyrkia-hagi-yfalokripida%3famp)periodista.gr/