Κυριακή, Αυγούστου 23

Εργατικό Κέντρο: Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία των εργαζομένων

Εργατικό Κέντρο: Η κυβέρνηση να πάρει  όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία των εργαζομένων
«Η επανάκαμψη της πανδημίας στην χώρα μας  ήρθε ως τραγική επιβεβαίωση των προβλέψεων ότι το ξεχείλωμα και η παράκαμψη των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου με τεράστιους κινδύνους για την ζωή και την υγεία του λαού», αναφέρει σε Δελτίο Τύπου το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

«Έτσι λοιπόν και εδώ στην Ανατολική Αττική τα ανύπαρκτα μέτρα έχουν αντίκτυπο στην ζωή των εργαζομένων καθώς σε μια σειρά υγειονομικούς και  εργασιακούς χώρους υπάρχουν υποψίες (αλλά και επιβεβαιωμένα κρούσματα όπως  στο Κέντρο Υγείας Σπάτων)για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων  που επιπλέον γίνεται και προσπάθεια από την  εργοδοσία και τις διοικήσεις  των συγκεκριμένων χώρων να τα συγκαλύψουν, κάτι που θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία των υπόλοιπων εργαζομένων αλλά και τηνΔημόσια Υγεία.
Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση  η οποία φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί έπαιξε  την υγεία του λαού  κορώνα  γράμματα για τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, ανοίγοντας τα σύνορα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, φορτώνοντας τα αεροπλάνα στο 100%, αλλά με δειγματοληπτικούς ελέγχους μόλις στο 1/10 των εισερχομένων, να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία των εργαζομένων και να μην χαϊδεύει τα αυτιά της εργοδοσίας στην συνεχόμενη συγκάλυψη των κρουσμάτων κορονοϊού.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
-Άμεση Κατασκευή Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.
-Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία
-Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια
-Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
-Δωρεάν Παροχή Μέσων προστασίας για όλους τους εργαζομένους στους τόπους δουλειάς με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
-Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην εστίαση, στον τουρισμό, στο εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κ.τ.λ.) με επιβάρυνση της εργοδοσίας» καταλήγει το δελτίο.