Τζον Μπόλτον: Η ηγεσία των ΗΠΑ να διαφυλάξει την ελληνική κυριαρχία στη Μεσόγειο

Τζον Μπόλτον: Η ηγεσία των ΗΠΑ να διαφυλάξει την ελληνική κυριαρχία στη Μεσόγειο
Η επιθετικότητα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο είναι αποτέλεσμα της «παγκόσμιας υποχώρησης των ΗΠΑ», εκτιμά ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον σε σχόλιό του στο Twitter.
Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, θεωρεί ότι οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν ηγετικό ρόλο στην διαφύλαξη της ελληνικής και κυπριακής κυριαρχίας που θα αποτρέψουν όπως σημειώνει, την αύξηση των εντάσεων από τις μαχητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι ο Τζον Μπόλτον σχολίασε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή δημοσίευμα του BBC το οποίο αναφέρεται στην ανάπτυξη δύο καταδιωκτικών Rafale και δύο πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας στην περιοχή.
«Η επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο είναι άμεσο αποτέλεσμα της παγκόσμιας υποχώρησης των ΗΠΑ. Η ηγεσία μας στη διαφύλαξη της ελληνικής και της κυπριακής κυριαρχίας θα αποτρέψει την αύξηση των εντάσεων από τις μαχητικές ενέργειες της Τουρκίας», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του.

Φωτογραφία προφίλ, ανοίγει τη σελίδα προφίλ στο Twitter σε νέα καρτέλα

Turkey's aggression over oil & gas resources in the Eastern Med is a direct result of US global retreat. Our leadership in safeguarding Greek and Cypriot sovereignty would prevent Turkey's belligerent actions from increasing tensions
zougla.gr/