Τετάρτη, Αυγούστου 12

Γιατί ο Κυριάκος πρέπει να εξαφανίσει τους Τσιόδρα-Χαρδαλιά

Παρέμβαση από το Κουρδιστό Πορτοκάλι
Αφήστε το κόσμο να πάρει μία ανάσα διακοπών γιατί το χειμώνα οι φτωχοποιημένοι πολίτες θα ξηλώνουν με τα δόντια τους τα πεζοδρόμια
Το καλύτερο που έχει να κάνει αυτή τη στιγμή ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι εξαφανίσει από το προσκήνιο το δίδυμο Χαρδαλιά-Τσιόδρα. Αυτοί οι δύο άνθρωποι οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους αόρατοι και από το παρασκήνιο.
Από τον Βασίλη Μπόνιο
Εάν δεν το πράξει άμεσα ο πρωθυπουργός το χειμώνα οι φτωχοποιημένοι πολίτες θα ξηλώνουν με τα δόντια τους τα πεζοδρόμια.
Αφήστε τον κόσμο ήσυχο να κάνει λίγες μέρες διακοπές γιατί το τίμημα που θα πληρώσει αυτή η κυβέρνηση δεν θα της αξίζει. Ένας από τους καλύτερους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης έπεσε στη παγίδα του τρόμου που σπέρνουν τα ΜΜΕ των 20 εκατ. ευρώ και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πληρώσει το τίμημα.

Οχι! Εκεί έξω στην αγορά γίνεται κόλαση. Έχει τσακιστεί η εστίαση και ο Τουρισμός. Καθημερινά καταστρέφονται ζωές μέσα στην απελπισία της ανέχειας. Είναι η χειρότερη συγκυρία η ίδια η κυβέρνηση να μετατρέπεται σε φορέα τηλεθέασης και επισκεψιμότητας των άθλιων ΜΜΕ σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, εκατομμυρίων οικογενειών. Οχι, δεν θα κάνει αυτό το χαρακίρι ο Μητσοτάκης.
Και εάν ο Τσιόδρας είναι πράγματι σοβαρός άνθρωπος ας αφιερώσει χρόνο στην επιστήμη του για την αντιμετώπιση της ασθένειας και όχι στο να υποδύεται την τηλεπερσόνα με το άλλοθι της πανδημίας. Το ίδιο και ο Χαρδαλιάς. Μπουχτίσαμε να τους βλέπουμε καθημερινά να μας λένε τα ίδια και τα ίδια. Γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και πιο αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι για τη κυβέρνηση.
Είναι όμως τώρα η κατάλληλη στιγμή-πιο κατάλληλη από ποτέ-για τον Έλληνα πρωθυπουργό να εξαγγείλει μία επαναστατική μεταρρύθμιση στην οικονομία και το ασφαλιστικό για παράδειγμα. Τώρα- στη καρδιά της κόλασης-, ο κόσμος και οι επενδυτές έχουν ανάγκη τη φυγή προς τα εμπρός. Πρέπει να πετάξουμε πάνω από τη φθορά, τη σκουριά, τη πανδημία.
Αυτό πρέπει να κάνουν και οι μεγάλες εταιρίες που σέβονται τον εαυτό τους. Αρκετά με τον τρόμο.
Ακόμη και για να νικηθεί ο ιός χρειάζεται σιωπή, προσήλωση στο στόχο, σοβαρότητα, έρευνα και όχι μουεζίνηδες του τρόμου.
Κι σε ένα πελατειακό-πατερναλιστικό κράτος είναι ευθύνη πρωτίστως του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός πρέπει να εξαγγείλει αύριο την οριζόντια μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 15% και την κατάργηση της φορολόγησης των αμοιβών των στελεχών.
Πρέπει να προχωρήσει σε μία ασφαλιστική μεταρρύθμιση εκ βάθρων. Εάν δεν μπορεί να απολύσει το 1 εκατ. και πλέον δημοσίους υπαλλήλους πρέπει να απολύονται οι διεφθαρμένοι εξ αυτών είτε είναι υπάλληλοι στην εφορία, στην Αστυνομία, στη πολεοδομία σε όλο το δημόσιο.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι να αφήσει τον κόσμο να πάρει μία ανάσα καλοκαιριού. Να αφήσει τα εστιατόρια και τα club να λειτουργήσουν-πάντα με κάποια μέτρα προστασίας αλλά όχι γελοιότητες-, να αφήσει ανάσες στους φτωχοποιημένους Ελληνες γιατί το τίμημα που θα πληρώσει θα είναι πρωτόγνωρο και άδικο για εκείνον.
Η κυβέρνηση έπεσε στη παγίδα του τρόμου που η ίδια έσπειρε μέσα από τις παπάρες τύπου Μένουμε Σπίτι. Να που όταν βγήκαμε από το σπίτι συνέβη ότι ακριβώς και στο Ισραήλ που έφθασε να έχει 1500-με 2000 κρούσματα ημερησίως.
Δεν λέμε ότι ήταν κακή επιλογή το lockdown. Το αντίθετο. Είναι όμως χείριστη επιλογή-επικοινωνιακή αλλά και επί της ουσίας-να χάνουν 4-5 ώρες από τις δουλειές τους οι Χαρδαλιάς-Τσιόδρας για να υποδύονται τις τηλεπερσόνες του τρόμου.
Αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη επιλογή να ανοίξουν τα σύνορα της χώρας τουλάχιστο έως τα μέσα Οκτωβρίου και να εξαφανιστούν από το προσκήνιο οι Χαρδαλιάδες, οι Σύψες, οι Τσιόδρες και οι λοιποί πολύξεροι και εκ του προχείρου πανδημιολόγοι-σεισμολόγοι.
Για δύο μήνες πρέπει να επιλέξουμε το Σουηδικό μοντέλο για να μην δούμε τον χειμώνα να καίγεται η Αθήνα (στη κυριολεξία) από τους φτωχοποιημένους.
Ο Κυριάκος πρέπει να δώσει ανάσες στον λαό εξαφανίζοντας από το προσκήνιο το δίδυμο Τσιόδρα-Χαρδαλιά.
Οι κύριοι αυτοί να κάνουν αθόρυβα και ουσιαστικά τη δουλειά τους και όχι να περνάνε τη μισή μέρα στα κανάλια με τους πεπετζήδες δημοσιογράφους.
Ο Κυριάκος θα πληρώσει ακριβά τους μουεζίνηδες του τρόμου. Επιτέλους μαζέψτε τους και αφήστε τον κόσμο, την εστίαση και τον Τουρισμό να πάρουν μία ανάσα-μπας και γλιτώσει η Αθήνα από την ολοσχερή παράδοση στις φλόγες. Γιατί εκεί πάμε με χίλια…
https://kourdistoportocali.com/read-this/kaname-kotzam-epitropi-epeidi-i-kyvernisi-den-tolma-na-metarrythmisei-to-kratos/