Δευτέρα, Αυγούστου 31

Τραγωδία στο νοσοκομείο Αττικόν

Σοκ προκαλεί ένα περιστατικό στο Αττικό νοσοκομείο. Όπως έγινε σήμερα γνωστό, 59χρονος ασθενής αλβανικής καταγωγής επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε νοσηλεύτρια και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον πέμπτο όροφο.
Το περιστατικό περιέγραψε στο OPEN ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα φέρει ελαφρά τραύματα και δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 05:30 το πρωί και έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Προανάκριση διενεργεί η αστυνομία.
Η ανακοίνωση του “Αττικόν” 
Για το πρωτοφανές περιστατικό, η διοίκηση του νοσοκομείου Αττικόν εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 και ώρα 5:20 π.μ., η νοσηλεύτρια βάρδιας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από νοσηλευόμενο ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια έθεσε τέλος στη ζωή του.
Η νοσηλεύτρια δέχθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια για την συρραφή των θλαστικών τραυμάτων της, υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Ο δράστης του περιστατικού μετά την αυτοχειρία του,  μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης.
Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το συμβάν και συμπαραστεκόμαστε στο προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που με αυτοθυσία πασχίζει και προσφέρει καθημερινά τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.
Ευχόμαστε στην τραυματισμένη νοσηλεύτρια, ταχεία και πλήρη ανάρρωση».
Τέλος, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διοικητή του ΠΓΝ «Αττικόν» Σπύρο Αποστολόπουλο, ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας που τραυματίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και ζήτησε από τον Διοικητή να της μεταφέρει τις θερμές ευχές του για ταχεία και πλήρη ανάρρωση.
https://www.zougla.gr/greece/article/sok-sto-atikon-as8enis-maxerose-nosileftria-ke-aftoktonise