Τετάρτη, Αυγούστου 12

Συστήσαμε κοτζάμ Επιτροπή επειδή η κυβέρνηση δεν τολμά να μεταρρυθμίσει το κράτος

21 αιώνες κατάντια
Χρειάστηκε ένας νομπελίστας για να μας πει ότι πρέπει να μειωθούν οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί συντελεστές!
Απίστευτος αυτός ο συνεχιζόμενος τραγέλαφος του πελατειακού κράτους που δυστυχώς συμπαρασύρει και τη σημερινή κυβέρνηση. Έτσι χρειάστηκε να συσταθεί κοτζάμ Επιτροπή με επικεφαλής τον νομπελίστα Πισσαρίδη για να μας πει ότι πρέπει να μειωθούν οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί συντελεστές και να υπάρξει μείωση βαρών για τη μεσαία τάξη!
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Δηλαδή νάχαμε να λέγαμε, να περνάει δηλαδή ο καιρός χωρίς να γίνεται καμμιά επαναστατική μεταρρύθμιση από αυτές που έχει ανάγκη το κράτος για να λειτουργήσει. Το πελατειακό κράτος βρίσκει πάντα αποκούμπι στους θεωρητικούς ενώ φροντίζει να αποβάλλει με τον τρόπο του, όσους δείχνουν τολμηροί και αποφασισμένοι να το μεταρρυθμίσουν. Ετσι πάμε φτου και από την αρχή 21 αιώνες τώρα.
Πλακώσανε λοιπόν οι καθηγητάδες για να μας πουν τα προφανή την ίδια στιγμή που οι άτολμοι υπουργοί πηγαινοφέρνουν το σαρκίο τους στα χαζοκάναλα.
Ιδού πως ανακάλυψε την Αμερική η επιτροπή Πισσαρίδη>
Οι προτάσεις της επιτροπής για τη φορολογία:
• Αναμόρφωση των φορολογικών συντελεστών και των φορολογικών κλιμακίων εισοδήματος στην κατεύθυνση της περαιτέρω απλοποίησης. Εναρμόνιση των κλιμακίων φορολογίας εισοδήματος και ασφαλιστέων αποδοχών ώστε να μην επιβαρύνονται τα εισοδήματα από εργασία, ταυτόχρονα με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές και υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.
• Ενιαία φορολογική μεταχείριση των εισοδημάτων από διαφορετικές πηγές.
• Σταδιακή μεταφορά του ΕΝΦΙΑ σε τοπικό επίπεδο.
• Ενίσχυση αποταμίευσης νοικοκυριών με κίνητρα για μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επενδύσεις μέσω της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και ειδικών επενδύσεων.
• Ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των επενδύσεων των επιχειρήσεων με επιταχυνόμενες αποσβέσεις εντός τριετίας.
• Σταθερό φορολογικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις. Δεκαετής ρήτρα μη επιδείνωσης του φορολογικού πλαισίου για νέες επενδύσεις.
• Αυστηρότερα και εντατικότερα μέτρα ελέγχου για τον περιορισμό της λαθραίας διακίνησης καυσίμων.
• Ενίσχυση κινήτρων για συρρίκνωση της παραοικονομίας μέσω επιβράβευσης και στοχευμένης χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών
Δηλαδή χρειαζόταν να συσταθεί κοτζάμ Επιτροπή για να μας μιλήσει για το αυτονόητο; Ωραία λοιπόν. Η Επιτροπή διαπίστωσε. Ποιος όμως μπορεί να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις; Και γιατί δεν το κάνει ούτε η σημερινή κυβέρνηση;
Πόσα άλλοθι και πόσος χαμένος χρόνος (21 αιώνες) για να προστατέψουμε το πελατειακό κράτος;

 https://kourdistoportocali.com/read-this/kaname-kotzam-epitropi-epeidi-i-kyvernisi-den-tolma-na-metarrythmisei-to-kratos/