Πέμπτη, Αυγούστου 20

Συναγερμός στο Α.Τ. Ομόνοιας για κρούσμα Covid-19 σε κρατούμενο - Σε καραντίνα 6 αστυνομικοί

Συναγερμός στο Α.Τ. Ομόνοιας για κρούσμα Covid-19 σε κρατούμενο - Σε καραντίνα 6 αστυνομικοί
Zougla Newsroom
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης 19/8 στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Ένας αλλοδαπός κρατούμενος παρουσίασε αδιαθεσία και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία» καθώς θεωρήθηκε ότι ίσως να ήταν είναι θετικός στον κορωνοϊό. 
Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και οι αστυνομικοί του τμήματος και λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.
Τελικά ο νεαρός Αλβανός, που είχε συλληφθεί χωρίς να έχει τα απαραίτητα έγγραφα διαμονής στη χώρα μας, υποβλήθηκε σε τεστ και σύμφωνα με τα αποτελέσματα διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Αμέσως το κτήριο του αστυνομικού τμήματος σφραγίστηκε και συνεργεία ξεκίνησαν την απολύμανση όλων των χώρων. Ωστόσο, ο νεαρός δεν ήταν μόνος του στο κρατητήριο του τμήματος και, όπως ήταν φυσικό, είχε έρθει σε επαφή και με άλλους κρατούμενους οι οποίοι πρέπει να ελεγχθούν αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Σε καραντίνα 14 ημερών, σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, μπήκαν επίσης και συνολικά τέσσερις αστυνομικοί του τμήματος Ομονοίας και δυο του τμήματος Εξαρχείων που ενεπλάκησαν στην μεταφορά του στο νοσοκομείο. 


https://www.zougla.gr/greece/article/sinagermos-sto-at-omonias-gia-krousma-covid-19-se-kratoumeno---se-karantina-4-astinomiki