Τετάρτη, Αυγούστου 19

Οι νέοι καλό είναι να μην αντιδρούν σαν δίχρονα επειδή τα μαγαζιά κλείνουν νωρίς λόγω COVID

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείνουν τα μαγαζιά νωρίς, για την υγεία του πληθυσμού,  οι νέοι συνεχίζουν να μαζεύονται   στις πλατείες χωρίς αποστάσεις και να <<ξεσαλώνουν> μέχρι το πρωί απ ό,τι ακούμε, με κάποια εξάρτηση στο χέρι. .

Βρέθηκαν σε πανικό και απόγνωση, γιατί είναι καλοκαίρι  και θεωρούν   ότι δεν θα μπορούν  να διασκεδάσουν σε μπαράκια και παρόμοια, λες και η αξία τους ως άτομα  τους θ ανέβει αν κάθονταν μέχρι  το πρωί.



 Κάνουν  σαν να μην υπάρχει άλλος τρόπος εκτόνωσης.

Τα  παιδιά αυτά που είναι εξαρτημένα και από αυτόν τον τρόπο της διασκέδασης του καλοκαιρού,  για να είναι in, δυστυχώς δεν είναι υπεύθυνα και τα περισσότερα από αυτά έχουν μια εκπαίδευση σχολής Πανεπιστημίου,  χωρίς παιδεία.

Γονείς το έχετε καταλάβει;

Αν είχαν παιδεία, θα έπρεπε να  έχουν  εμπεδώσει ότι  στον πλανήτη αυξάνονται τα κρούσματα και τα ίδια θα πρέπει να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

 Αν είχαν παιδεία θα βοηθούσαν για τη Βυρηττό  και  για την Εύβοια και δεν θα ήταν το μυαλό τους μόνο στην κούφια σωματική διασκέδαση. Πνευματική δεν είναι, γιατί είναι ντοπαρισμένα,   φυσικά ούτε ψυχαγωγία.

 Αν είχαν παιδεία δεν θα  ήθελαν αλκοόλ , τσιγάρο και άλλες εξαρτήσεις , γιατί θα είχαν καλύψει τα κενά τους με πνευματικότητα, αλτρουισμό,  ενσυναίσθηση   και συμπόνια στους ανθρώπους, με ψυχαγωγία περισσότερο, με εξέλιξη της ψυχής και του πνεύματός που δεν είναι τα βιβλία της σχολής τους και το να τους κοιτάζουν οι γονείς τους σαν θεούς.

Αν είχαν παιδεία θα παρήγαγαν ιδέες και θα δημιουργούσαν για το καλό των ανθρώπων.

Αν είχαν παιδεία θα λάμβαναν μέρος στα κοινά ακόμα και από το ιντερνέτ σήμερα,  με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια.

Θα ήξεραν ότι πολλά παιδιά στην ηλικία τους εργάζονται σκληρά για να σπουδάσουν, πληρώνουν ενοίκια μόνα τους, άλλα έχουν χάσει γονείς, άλλα ζουν σε δυσλειτουργικές οικογένειες και βλέπουν κάθε μέρα βία   και  παρόλα αυτά δεν εξαρτήθηκαν ποτέ ούτε από τη νικοτίνη το κοινωνικό ναρκωτικό.

 Οι γονείς των εφήβων φοβούνται σήμερα  να τους τα πουν αυτά, για αυτό τα παιδιά αυτά,  δεν είναι μέσα στην πραγματικότητα, αλλά σε μια γυάλα.

Φυσικά υπεύθυνοι είναι οι γεννήτορες.

 Νέοι, επειδή οι γονείς σας φοβούνται να σας τα πουν, μήπως τους πείτε παρωχημένους.

Είναι ανελεύθεροι, φοβισμένοι  και αυτοί.

Μάθετε λοιπόν.

Οι παλιότερες γενιές των γονιών σας,  διασκέδαζαν με μαγνητόφωνα δικά τους στα νησιά ακούγοντας  Beatles ,Rolling Stones, ενώ κολυμπούσαν και έβλεπαν τον έναστρο ουρανό η τη σελήνη. Άλλα παιδιά στα τρεχούμενα νερά των βουνών κάτω από αιωνόβια πλατάνια χόρευαν ,  ευρωπαϊκά μοντέρνα, χωρίς να περιμένουν  τα μαγαζιά και τα ποτά να χαρούν.

  Την  άλλη μέρα βοηθούσαν συνανθρώπους,   κάλυπταν σχολικά κενά σε παιδιά που δεν μπορούσαν να πληρώσουν, δημιουργούσαν έτσι  και δική τους ουσιαστική αυτόπεποίθηση. Για να ψυχαγωγηθούν πήγαιναν σε συναυλίες , σε Αρχαία θέατρα, σε εκθέσεις ζωγραφικής ,σε μουσεία, (πολλές φορές με χρήματα που είχαν κερδίσει μόνα τους) σε βιβλιοθήκες,  άλλοτε πήγαιναν  σε άτομα μορφωμένα για συζήτηση ,για πλουτισμό ιδεών και λεξιλογίου, για εμπειρίες  και προβληματισμό.

Άλλα την άλλη μέρα  δούλευαν ,  δεν είχαν ανάγκη τις εξαρτήσεις για να  νιώσουν αυτοεκτίμηση και να καλύψουν κενά. Τα κάλυπταν με αλληλεγγύη, με αλληλεπίδραση, με καλή συναναστροφή  και είχαν ευγνωμοσύνη μέσα τους.

Οι νέοι αυτοί που δεν κρατούν αποστάσεις και χορεύουν στις πλατείες μέχρι το πρωί, χρειάζονται   παιδεία, ώστε ν αποκτήσουν υπευθυνότητα, ωριμότητα  αυτοεκτίμηση και να φύγουν από το στάδιο του δίχρονου.

Έτσι θα καταλάβουν ότι η κοινωνία δεν θα τους χαϊδέψει όπως οι γονείς τους.

Εκπαιδευτικός