Κυριακή, Αυγούστου 16

Η ελληνογαλλική ασπίδα εκνεύρισε τους Τούρκους - Πώς στοχοποιεί τον Μακρόν η Hurriyet - ΦΩΤΟ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τόσο η Τουρκία, η Γαλλία και η Ελλάδα είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Όμως το ΝΑΤΟ προσφέρει ασπίδα στην Τουρκία έναντι των συμμάχων της που προκαλεί και αδυνατεί να επέμβει καθότι καμμία διάταξη επίσης αυτής της συνθήκης δεν έχει παραβιαστεί. Για αυτό έχουν αφρίσει οι Γάλλοι και θέλουν να το καταργήσουν γιατί τα έχουν μαζεμένα στους Τούρκους με τα θέματα που αφορούν τα κολπάκια που τους κάνουν στα οικονομικά τους συμφέροντα στην Λιβύη, τον Νίγηρα και στις υποσαχάριες αποικίες τους καθώς και πάνω στου Αζέρους και δεν μπορούν να κάνουν ούτε αυτοί κάτι. Το ότι σήμερα η Γαλλία κάνει κοινή άσκηση με την Ελλάδα σε μέρος της NAVTEX που έχει προκαθορίσει η Τουρκία είναι γιατί ξύνουν τα νύχια τους για καβγά και παρακαλούν να γίνει ατύχημα ...για να βαρέσουν.
Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως οι Τούρκοι και τα μέσα ενημέρωσης της χώρας εκνευρίστηκαν από την έμπρακτη στήριξη του πρόεδρου, Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα και φρόντισαν να το αποτυπώσουν και στη Hurriyet που είναι της γνωστής γραμμής Ερντογάν.
Από το πρωί, βέβαια, τα τουρκικά ΜΜΕ στοχοποίησαν τον Γάλλο πρόεδρο με δημοσιεύματα, στα οποία τον τρόλαραν. Μάλιστα, έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν το χθεσινό καυστικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Times», σύμφωνα με το οποίο:
«Ο Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα του κόσμου από το τζετ σκι του».

«Ενώ το Ορούτς Ρέις, συνεχίζει την πρόοδό του στην ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να δίνει εξηγήσεις, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ξεπέρασε και πάλι το όριο κατά της Τουρκίας» γράφει η τουρκική Ηurriyet, αναδημοσιεύοντας το βρετανικό δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Μακρόν έχει ξεπεράσει τα όρια κατά της Τουρκίας! Οι Βρετανοί το διασκεδάζουν».
Δείτε το δημοσίευμα:




ΠΗΓΗ