Τετάρτη, Αυγούστου 12

Μεγάλη κίνηση Τσίπρα για τα ελληνοτουρκικά… (Pic) Ο πρώην πρωθυπουργός έδειξε το δρόμο.

Η κατάσταση με τους Τούρκους στη Μεσόγειο μοιάζει να έχει ξεφύγει οριστικά και αμετάκλητα, με την προκλητικότητα των γειτόνων μας να έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο και εδώ και 2 ημέρες να βρίσκονται τα πάντα σ’ ένα τεντωμένο σκοινί που όλοι μας ελπίζουμε να μην σπάσει.

Οι παράνομες κινήσεις τους εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και η εκπεφρασμένη τους διάθεση για γεωτρήσεις του Oruc Reis έχουν φτάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο κόκκινο, με το φόβο του θερμού επεισοδίου να είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Στο πλαίσιο των νέων προκλήσεων, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της χώρας μας.

Φυσικά, αυτό που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν η συζήτησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ηγείται του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.


Ο πρώην πρωθυπουργός φρόντισε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα social media ν’ αποκαλύψει το τι διενεμήθη μεταξύ των δύο ανδρών. Πέραν των… προφανών (ο Τσίπρας ζήτησε από τον Μητσοτάκη οι θέσεις της Ελλάδος να είναι σαφείς απέναντι στην παραβατικότητα των Τούρκων, προκειμένου να τους κόψει τη φόρα), ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε μία αποστροφή του λόγου του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «Σε αυτή τη κρίσιμη φάση για τα εθνικά μας θέματα είναι απολύτως απαραίτητη η χάραξη εθνικής στρατηγικής», δείχνοντας για ακόμα μία φορά πως θα σταθεί δίπλα στον πρωθυπουργό σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας και ότι δε θ’ αφήσει τις μικροπολιτικές διαφορές να δημιουργήσουν «ρήγμα» στην εθνική μας ενότητα.

Αυτή η υπεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τονώνει την αυτοπεποίθηση της κυβέρνησης, ξέροντας πως δε θα έχει ν’ αντιμετωπίσει και «εχθρό» εντός των τειχών.

Ήδη οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα…