Μηταράκης: «Χάθηκαν 2000 μετανάστες.. της Μοριας!!!! --Μήπως τους είδε κανείς;;;

 

Κατα τα άλλα ... όλα καλά;;

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αποκάλυψε στον Ρ/Σ Real FM 97,8 FM πως… «απ' ό,τι φαίνεται από τα νούμερα, πέραν από αυτούς που έφυγαν ορθώς από τα νησιά, υπήρχαν και περίπου 2000 μετανάστες που έφυγαν από Μυτιλήνη, χωρίς να το δικαιούνται. Περνώντας παρανόμως τον έλεγχο στο καράβι»...

…………………………………………………………………………………

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα Καμένα Βούρλα ο κ. Μηταράκης, "εκεί μεταφέραμε 39 παιδιά, προκειμένου να παραμείνουν εκεί για λίγες εβδομάδες μέχρι να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης” και συμπλήρωσε πως “άμα είχαμε ενημερώσει προκαταρκτικά τον Δήμαρχο, ο δρόμος θα είχε "κλείσει” νωρίτερα.

Ενέχει και στοιχεία προκατάληψης αυτή η απαίτηση ενημέρωσης.

Άμα ένα ορφανοτροφείο, πήγαινε 39 παιδιά στην Αθήνα ή αν μια δημόσια υπηρεσία μετέφερε 39 άτομα για ένα συνέδριο σε αυτό το ξενοδοχείο, δε θα υπήρχε η ίδια απαίτηση.

Υπάρχει, δηλαδή, μια αρνητική προκατάληψη που δεν μας τιμά σαν χώρα”.

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως … “η χώρα μας δεν ανέχεται την παράνομη μετανάστευση.

Είμαστε παρόντες στα εθνικά σύνορα.

Έχουμε κατηγορηθεί και από την αντιπολίτευση και από τους απέναντι για αυτό.

Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι αληθείς.

Η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορα της με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο”.

Σε ερώτηση για καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών, επεσήμανε πως "η γερμανική Κυβέρνηση ουδέποτε έχει αμφισβητήσει τον τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορα της.

Στη νέα πολιτική της Ε.Ε., η προστασία των συνόρων είναι προτεραιότητα για όλα τα κράτη-μέλη.

Η χώρα μας έχει “σπάσει” την αλυσίδα λαθροδιακίνησης στο Αιγαίο, κάτι που μεταφράζεται σε απώλειες εκατομμυρίων για τα διάφορα κυκλώματα.

Παράλληλα, η αντίδραση της Ελλάδας στα σύνορα έχει αναχαιτίσει προσπάθειες εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού.

Υπάρχει μια μετατόπιση των βασικών διαδρομών μετανάστευσης από το Τουρκία-Ελλάδα στο Λιβύη-Ιταλία, όπως, ακριβώς γινόταν πριν τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή ήταν η βασική πύλη εισόδου στην Ευρώπη. Επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε η Ελλάδα.

Επί Νέας Δημοκρατίας, γίνονται πάλι άλλες περιοχές”.

………………………………………………………………………………..

Ερωτηθείς για την πλατεία Βικτωρίας, ο κ. Μηταράκης απάντησε πως “οι μεταναστευτικές ροές που μένουν στην Αθήνα δεν είναι σημερινές.

Σε ελάχιστο βαθμό έχουν έρθει μέσα στο 2020 στην πόλη.

Έχουμε προχωρήσει σε πολλές αλλαγές.

Πήραμε, πρόσφατα, τη σχετική χρηματοδότηση σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, έτσι ώστε αυτοί που φεύγουν από τα νησιά με προσφυγικό προφίλ, να διαμένουν δύο μήνες σε ξενοδοχείο, μέχρι να σταθούν στα πόδια τους.

Δουλεύουμε πολύ πιο ενεργά με το Δήμο Αθηναίων στον Ελαιώνα, έτσι ώστε να κρατήσουμε προσωρινούς χώρους για άστεγους μετανάστες.

Υπογράψαμε ΚΥΑ για την προσωρινή φιλοξενία θετικών στον COVID-19 χωρίς συμπτώματα που έχουν θέμα έλλειψης κατοικίας ή διαβιούν μαζί με πολλά άτομα.

Το τελευταίο αφορά και το γενικό πληθυσμό και τους μετανάστες”.

Επιπροσθέτως, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αποκάλυψε πως “απ' ό,τι φαίνεται από τα νούμερα, πέραν από αυτούς που έφυγαν ορθώς από τα νησιά, υπήρχαν και περίπου 2000 μετανάστες που έφυγαν από Μυτιλήνη, χωρίς να το δικαιούνται.

Περνώντας παρανόμως τον έλεγχο στο καράβι”.

«Στοχεύουμε στη μηδενική παραμονή μεταναστών και στον Έβρο και στα νησιά, κάτι που δε σημαίνει, ωστόσο ότι ως χώρα δεν θα έχουμε υποδομές σε περίπτωση εκτάκτων γεγονότων», κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ :