Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21

Πιθανή η ελεύθερη κυκλοφορία οχημάτων στο Δακτύλιο έως και τις 31 Οκτωβρίου

Οι αρμόδιοι φορείς προσανατολίζονται στην παράταση της ελεύθερης κυκλοφορίας των οχημάτων εντός του Δακτυλίου έως και τις 31 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, καθώς το Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών βρίσκεται σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Δήμο Αθηναίων.

Στόχος της επικείμενης, όπως όλα δείχνουν, αυτής απόφασης είναι να παροτρυνθεί το επιβατικό κοινό να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του στο κέντρο της πρωτεύουσας το ιδιωτικό του αυτοκίνητο με στόχο την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας.

Αυτή τη στιγμή μάλιστα διερευνάται το ενδεχόμενο για περαιτέρω παράτασης του μέτρου έπειτα από την ένταξη των πρώτων ΚΤΕΛ στο δίκτυο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, καθώς τα πρώτα αναμένεται να εξυπηρετούν, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα δρομολόγια της περιφέρειας της Αθήνας, σε περιοχές όπως η Ελευσίνα, η Μάνδρα, ο Ασπρόπυργος, η Γλυφάδα, η Σαρωνίδα, η Βάρκιζα, οι Θρακομακεδόνες και το Κορωπί.

Θυμίζουμε ότι οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν φέτος στην άρση του μέτρου του Δακτυλίου τον περασμένο Μάρτιο, πολύ νωρίτερα απ’ ότι προβλεπόταν, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Δακτύλιος περιλαμβάνει τις περιοχές που περικλείονται από τις λεωφόρους και οδούς "Λ. Αλεξάνδρας-Ζαχάρωφ-Λ. Μεσογείων-Φειδιππίδου-Μιχαλακοπούλου-Σπύρου Μερκούρη-Βρυάξιδος-Υμηττού-Ηλ. Ηλιού-Ανδρ. Φραντζή-Λ. Ανδρ. Συγγρού-Χαμοστέρνας-Πειραιώς-Ιερά Οδός-Λ. Κωνσταντινουπόλεως-Αχιλλέως-Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου-Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)- Λ. Αλεξάνδρας".

 capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .