Κυριακή, Σεπτεμβρίου 6

Επιπλέον 503 λεωφορεία στην Αθήνα σε ένα εξάμηνο – 50% ανανέωση του στόλου ΟΑΣΘ

Την ανανέωση του 50% του στόλου του ΟΑΣΘ προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών – Μεταφορών, Κ. Καραμανλής σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Parapolitika 90,1 FM».
Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε  ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης επιπλέον 230 λεωφορεία, 180 με leasing και 50 που προμηθεύθηκε ο Δήμος.

Όσον αφορά στην ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων στην Αθήνα, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι θα προστεθούν 203 λεωφορεία των ΚΤΕΛ μέχρι το τέλος του έτους και με το διαγωνισμό μέσω leasing θα έχουμε άλλα 300 λεωφορεία το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο, δηλαδή θα υπάρξει μία αισθητή ενίσχυση και ανανέωση του στόλου σε ένα εξάμηνο.
Δρομολόγια μετρό
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε επίσης ότι από την ερχόμενη εβδομάδα στη Γραμμή 3 του Μετρό οι χρονοαποστάσεις θα μειωθούν κατά μέσο όρο στα τέσσερα λεπτά στις ώρες αιχμής.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι θα διατεθούν κονδύλια και από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αναβάθμιση 15 συρμών και για αγορά επτά νέων συρμών στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό.
Τέλος, κατέληξε ότι με διαφανείς διαδικασίες ΑΣΕΠ θα πραγματοποιηθούν 680 προσλήψεις σε ειδικότητες αιχμής, δηλαδή οδηγούς και τεχνικούς, σε αστικά λεωφορεία και Μετρό.
Επιπλέον 503 λεωφορεία στην Αθήνα σε ένα εξάμηνο - 50% ανανέωση του στόλου ΟΑΣΘ - Moved.gr