Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16

Η λίστα με τα 6 μέτρα στην Αττική

Η λίστα με τα 6 μέτρα στην Αττική
Σε ισχύ είναι από σήμερα έως και τις 30 Σεπτεμβρίου όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Αττική που πάρθηκαν λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται ότι, χθες Τρίτη, τα κρούσματα έφτασαν τα 310, από τα οποία τα 197 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 67.
Το απόγευμα της Τρίτης, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων, τα οποία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, θα ισχύουν για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Τα μέτρα προβλέπουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις και σε ανοιχτούς. Ακόμα, σε εκδηλώσεις ή μεγάλες συγκεντρώσεις, η μάσκα είναι υποχρεωτική.
Συγκεκριμένα, τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην Αττική είναι τα εξής:
- Τίθεται όριο πληρότητας 50% σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους και υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους. Επίσης είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα.
- Σε θερινούς και χειμερινούς κινηματογράφους και θέατρα τίθεται όριο πληρότητας 60% ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
- Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς, και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων, όπως πλατείες, στάσεις λεωφορείων ή όταν υπάρχει κοσμοσυρροή σε καταστήματα.
- Στις λαϊκές αγορές είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους παραγωγούς και τους καταναλωτές.
- Επίσης γίνεται ισχυρή σύσταση στους πολίτες της Αττικής για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους.
- Στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθορίζεται ανώτατο αυστηρό όριο 6 ατόμων.
- Επιπλέον ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ, όπως και το άνοιγμα λιανεμπορίου στις 10:00 π.μ. με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων κ.λπ. Η τήρηση των μέτρων θα ελέγχεται συστηματικά από το συντονιστικό κέντρο ελέγχων κατά του Covid.
- Τέλος αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική και τις κλειστές αίθουσες συναυλιών.
Οι δραστηριότητες που κατεβάζουν ρολά
Υπηρεσίες αιθουσών συναυλιών
Υπηρεσίες μπαρ, που παρέχονται από χορευτικό κέντρο
Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ
Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-καφωδείο
Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-μπουάτ
Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-ντισκοτέκ
Τα μισά ενεργά κρούσματα αφορούν την Αττική
Όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τα μισά σχεδόν ενεργά κρούσματα αφορούν την Αττική. Από τα 4.089 ενεργά κρούσματα, τα 1.829 αφορούν την πρωτεύουσα. Παράλληλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως από την 1η Ιουλίου που άνοιξε ο τουρισμός, στις πύλες εισόδου εντοπίστηκαν 1.093 κρούσματα, ενώ έχουν διεξαχθεί 491.980 στοχευμένοι έλεγχοι σε σύνολο 3.827.400 εισερχομένων.
Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι «τα μέτρα στην Αττική δεν μπορεί να είναι κάθετα στους δήμους που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς ο πληθυσμός κινείται και εκτός των δήμων αυτών , γι' αυτό λαμβάνονται σε όλο το λεκανοπέδιο» είπε χαρακτηριστικά.

zougla.gr