ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ – ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ASTRAZENECA ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΣΟΚΑΡΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

koronoios-embolio
Σε μία αινιγματική δήλωση προχώρησε η κ.Βάνα Σύψα η οποία είναι μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων σχετικά με το εμβόλιο που θα παραγγείλει η Ελλάδα.
Η κ.Σύψα δήλωσε ουσιαστικά πως οι δοκιμές του εμβολίου έχουν τελειώσει (άγνωστο αν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο που θα έρθει στην Ελλάδα), ενώ η ίδια δεν ξέρει αν θα κάνει το εμβόλιο.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αξιόπιστο απάντησε:

«Γι’ αυτό το εμβόλιο υπάρχει επιστημονική δημοσίευση και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα είναι θετικά. Αυτή τη στιγμή το εμβόλιο είναι υπό περαιτέρω αξιολόγηση. Θα δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ευάλωτων ατόμων, δηλαδή των ατόμων με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών σε περίπτωση που μολυνθούν από COVID-19».
Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος την ρώτησε αν θα το κάνει η ίδια, με την κα.Σύψα αντί να απαντήσει καταφατικά ,όπως θα περίμενε κάποιος, να δηλώνει πως δεν ξέρει, χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους.
«Δεν το έχω σκεφτεί προς το παρόν, δεν ανήκω στις ομάδες που θα προτεραιοποιηθούν. Θα το έκανα κυρίως για να προστατέψω ευπαθή άτομα στο οικογενειακό μου περιβάλλον, αν και λογικά εκείνα θα το κάνουν πριν από εμένα».
Γιατρός στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ: “Για ένα ασφαλές εμβόλιο προηγούνται έρευνες ετών”
“Ένα εμβόλιο για να διατεθεί στην αγορά, πρέπει πρώτα να δοθεί προς έρευνα σε ζώα και έπειτα σε ανθρώπους. Αυτή είναι μία διαδικασία τουλάχιστον τριών ετών ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα”. Αυτό δηλώνει με νόημα στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ, έμπειρος γιατρός των Αθηνών που προτιμά να κρατήσει την ανωνυμία του.
Σε συζήτηση που είχαμε μαζί του σχετικά με το επικείμενο εμβόλιο του Covid-19, ο επιστήμονας ήταν κατηγορηματικός. “Βγάζουν ένα εμβόλιο μέσα σε μερικούς μήνες. Πάντα θα υπάρχουν αμφιβολίες για παρενέργειες ακόμα και μακροχρόνιες ή έστω για την αποτελεσματικότητά του. Μπορεί όμως και να είναι απολύτως ασφαλές και να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον ιό. Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε στην παρούσα φάση”.
Υπάρχει πιθανότητα ένα μη ασφαλές εμβόλιο να βγάλει ακόμα και καρκίνο πχ σε 10 χρόνια, τον ρωτήσαμε.
“Όλα είναι πιθανά”, μας απάντησε προσθέτοντας ότι όλα είναι πολιτική, χρήμα και το καρτέλ των φαρμακευτικών και των Κυβερνήσεων που έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για το “ποιος θα βρει το εμβόλιο πρώτος”.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%93%ce%99%ce%91-%ce%a4%ce%91-%ce%a6%ce%a1%ce%91%ce%93%ce%9a%ce%91-%ce%98%ce%91-%ce%9a%ce%91%ce%9d%ce%9f%ce%a5%ce%9d-%ce%a4%ce%9f%ce%9d-%ce%9a%ce%9f%ce%a3%ce%9c%ce%91%ce%9a%ce%97-%ce%a0%ce%95%ce%99/