Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12

Αν γίνει επεισόδιο με τη Τουρκία ξέρετε πόσα ονόματα θα βγούν την άλλη ημέρα;


ΤΑ 7 ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  1. Κορωναϊός
  2. ΕΕ
  3. ΕΚΠΑ
  4. Τουρκία
  5. ΝΑΤΟ
  6. Ελεγχος αντιδράσεων
  7. Μεταναστευτικό
Η εξήγηση φαίνεται στο σχήμα
ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ
Ας δούμε λίγο περισσότερα απο την επίδραση του διαδικτύου στη ζωή μας.
To fb επιβάλει μοντέλα κοινωνικής μηχανικής (τρόπος σκέψης, πληροφόρηση και αντίδραση, likes – ομαδοποίηση του όχλου) παράλληλα τα μελετάει και ξεχωρίζει τους χρήστες σε κοινωνικές ομάδες για άλλες υπηρεσίες των ΗΠΑ. Το ίδιο και το google. Oσα ρωτάτε καταγράφονται σαν ενδιαφέρον ή σαν ανάγκες και προωθείται  ο έλεγχος και το εμπόριο προς ορισμένες κατευθύνσεις. Οι ενδιαφερόμενοι πληρώνουν και μαθαίνουν. Παράλληλα το διαδίκτυο παγιδεύει ανθρώπους και καταστάσεις. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί πλέον και να καταγράφει και να σκέφτεται και να προτείνει. Ειναι πολλές οι πληροφορίες που καταγράφονται. Οι κάρτες και τα λεφτά σας στη τράπεζα ειναι το λιγότερο. Αυτό παράγει βέβαια και εναλλακτικές λύσεις. Δυστυχώς όλα στη κορυφή συναντώνται…
Πάντα στο marketing απαιτείται ένα δόλωμα. Στο διαδίκτυο η επικοινωνία, η πληροφόρηση, η διαφήμιση, η πώληση προϊόντων και η διευκόλυνση είναι μέσα σε αυτά. Το ερώτημα είναι τι θα δώσεις και το τι θα πάρεις. Για τον μέσο χρήστη οι κίνδυνοι δεν ειναι ορατοί, στον γνώστη τα πράγματα περιορίζουν τις κινήσεις του που δεν είναι απαραίτητα παράνομες. Μιλάμε για αστυνόμευση έμμεση ή άμεση πχ. fb με το γυφταριό του Σόρος και της ΝΔ.
Στη χώρα μας με τόσο παραπληροφόρηση και καταστροφή της παιδείας δεν υπάρχει κριτική σκέψη, έτσι το νέο συγχέεται πολλές φορές με αυτό που είναι σαβούρα ή με το άχρηστο.