Κυριακή, Σεπτεμβρίου 13

Προκαλεί ο ΣΚΑΪ: «Ανθρώπινο λάθος» στη «δημοσιοποίηση» του «σχολίου»! – Αθωώνει το τηλε-σκουπίδι

Ο όμιλος ΣΚΑΪ, που με μεγάλη υπερηφάνεια διαφήμιζε την προβολή του σκουπιδιού που λέγεται Big Brother, παρενέβη για να τοποθετηθεί για τις κτηνώδεις κραυγές του ατόμου που επέλεξε να πάρει μέρος στο «παιχνίδι». Λέμε για το άτομο που μίλησε – ως κτήνος – για τον βιασμό των γυναικών. 

Ο όμιλος ΣΚΑΪ στην επίσημη ανακοίνωση του διατυμπανίζει ότι έχει αρχές. Ο ίδιος όμιλος που επέλεξε, μέσω της παραγωγής του συγκεκριμένου σκουπιδιού, τους συμμετέχοντες και τη διαδικασία, τώρα δεν κάνει μόνο μαθήματα «αξιοπρέπειας», αλλά επιδιώκει να ρίξει την ευθύνη της αθλιότητας σε «ανθρώπινο λάθος» για τη «δημοσιοποίηση» του «σχολίου».  
Ο όμιλος ΣΚΑΪ, ο οποίος μέσω της φωνής του «μεγάλου αδελφού» επέπληξε (;) κι έβγαλε από το παιχνίδι τον «παίκτη» που διάλεξε , σε συνδυασμό με άλλους «παίκτες»,  τώρα παίρνει και… μέτρα και όλα μια χαρά. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του – αφού μας ενημερώνει ότι «ο όμιλος ΣΚΑΪ με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων» – υποστηρίζει τα εξής: 
«…όσα έλαβαν χώρα στη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (livestreaming) του Big Brother, και όχι την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης καθημερινού επεισοδίου, αφορούν σε σχόλιο ενός παίκτη, ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από την παραγωγή, καθώς με τα λεγόμενά του, όχι μόνο παραβίασε κατάφωρα τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά προκάλεσε την αποστροφή και την καταδίκη σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται  για ένα φαινόμενο που δεν ανεχόμαστε, καθώς αντιτίθεται σε όλα όσα πρεσβεύει ο Όμιλος μας».
Ποιος φταίει; Και σε αυτό απαντά ο σεβαστός όμιλος, χωρίς ντροπή:  «Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί»
Ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνει ο όμιλος; Προχωρά σε «προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού», ώστε να ενισχύσει, όπως υποστηρίζει, περαιτέρω τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας»
Παραδίδει, δε, και μαθήματα, υποστηρίζοντας: «Στον Όμιλό μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις». Ολόκληρη η ανακοίνωση του ομίλου εδώ
Το συμπέρασμα παραμένει: ΣΚΑΪ – Big Brother: Ο πάτος δεν έχει πάτο. 
Η πραγματικότητα συνεχίζει να βοά: Η απόδοση της αθλιότητας σε… τεχνικό λάθος και η αθώωση του σκουπιδιού με την αποβολή του «παίκτη» είναι επιλογές προκλητικές. Αποτελούν συνενοχή και στην αθλιότητα και στη μισανθρωπία. 
από imerodromos

 teleytaiaexodos.