Κυριακή, Σεπτεμβρίου 6

Χανιά: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ρυμούλκησης σκάφους που μετέφερε ΛΑΘΡΟμετανάστες

Χανιά: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ρυμούλκησης σκάφους που μετέφερε μετανάστες
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα από το Λιμενικό Σώμα η επιχείρηση ρυμούλκησης ιστιοφόρου στο λιμάνι της Παλαιοχώρας, που είχε εντοπιστεί το πρωί στην περιοχή «Στόμιο» στα νοτιοδυτικά των Χανίων.
Στο σκάφος που ρυμουλκήθηκε επέβαιναν σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση 60 μετανάστες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, ενώ 11 μετανάστες μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά είχαν αποβιβαστεί το πρωί στην περιοχή «Στόμιο».

Από το δήμο Καντάνου-Σελίνου προσφέρθηκαν νερό, σάντουιτς, κρουασάν, ρούχα για τα παιδιά και βρεφικά είδη, ενώ κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Κανδάνου και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσέφεραν πρώτες βοήθειες.
Όλοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία, προκειμένου να μεταφερθούν σε χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων, στον οποίο γίνονται οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης για την παραμονή τους.
Η διαδικασία της ταυτοποίησης και ελέγχου των μεταναστών θα πραγματοποιηθεί με βάση τα αυστηρά πρωτόκολλα που ισχύουν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ σε επιφυλακή προκειμένου να παρέχουν οποιαδήποτε συνδρομή είναι οι υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ