Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17

Αυτοάνοσα νοσήματα, πριν φτάσετε στα φάρμακα, ξεκινήστε με διατροφή

Αυτοάνοσα νοσήματα, πριν φτάσετε στα φάρμακα, ξεκινήστε με διατροφή

Αυτοάνοσα νοσήματα, πριν φτάσετε στα φάρμακα, ξεκινήστε με διατροφή

Άρθρο της Kali Sinclair Αυτοάνοσα νοσήματα, πριν φτάσετε στα φάρμακα, ξεκινήστε με διατροφή
Τα αυτοάνοσα νοσήματα απασχολούν 23,5 εκατομμύρια ασθενείς το χρόνο. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, 9 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από καρκίνο σε ετήσια βάση και 22 εκατομμύρια υποφέρουν από καρδιαγγειακές παθήσεις.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αυτοάνοσων Νοσημάτων, υπάρχουν 50 εκατομμύρια ασθενείς, διότι το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας παρακολουθεί μόνο 24 αυτοάνοσα νοσήματα (με επιδημιολογικές μελέτες) παρ’ όλο που οι ερευνητές θεωρούν ότι τουλάχιστον 80-100 ασθένειες αποτελούν χρόνιες αυτοάνοσες παθήσεις.

Μπορείτε να δείτε και Γιατί τα αυτοάνοσα έχουν γίνει η κύρια αιτία χρόνιων ασθενειών 

Τι είναι αυτοάνοσο νόσημα;

Το αυτοάνοσο νόσημα προκύπτει όταν το ανοσοποιητικό σύστημα λανθασμένα προσβάλλει τους υγιείς ιστούς του σώματος. Ορισμένα αυτοάνοσα, όπως η ψωρίαση ή η αρθρίτιδα στοχεύουν συγκεκριμένα μέρη του σώματος, ενώ άλλα, όπως ο λύκος, επηρεάζουν πολλά μέρη του σώματος.
Οι ασθένειες αυτές προκαλούν πολύ περισσότερα από φλεγμονή, πόνο ή δυσφορία. Πολλές είναι καταστροφικές και αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου στο σύγχρονο δυτικό κόσμο.
Δείτε ακόμη: Αυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος
Τι είναι φλεγμονή. Ποιος ο ρόλος της στα αυτοάνοσα νοσήματα

Τα πιο συνηθισμένα αυτοάνοσα νοσήματα

• νόσος του Addison
αρθρίτιδα
κοιλιοκάκη
νόσος του Crohn
διαβήτης (τύπου 1)
• νόσος του Graves
• σύνδρομο Guillain-Barré
θυρεοειδίτιδα του Hashimoto
λύκος
• βαριά μυασθένεια
σκλήρυνση κατά πλάκας
• κακοήθης αναιμία
• πολυαρτηρίτιδα
• ρευματική πολυμυαλγία
ψωρίαση
φαινόμενο Raynaud
ρευματοειδής αρθρίτιδα
• σαρκοείδωση
• σύνδρομο του Sjogren
ελκώδης κολίτιδα

Τρόπος αντιμετώπισης αυτοάνοσων νοσημάτων

Πολλοί επαγγελματίες υγείας πιστεύουν ότι η υγεία ή η έλλειψή της ξεκινά από το έντερο. Στο έντερο βρίσκεται το 80% του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ενώ όταν υπάρχουν προβλήματα δεν μπορεί να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του σώματος συμπεριλαμβανομένης της ίασης.
Πράγματι: Η υγεία και η αρρώστια κρύβονται στο έντερο
οπότε: Γαστρεντερικό, επαναφέρουμε την φυσιολογική λειτουργία ώστε να απορροφά θρεπτικές ουσίες 

Τα προβλήματα του εντέρου είναι αποτέλεσμα της ανθυγιεινής διατροφής, της χρήσης αντιβιοτικών και της υπερανάπτυξης του μύκητα Candida. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε χρόνια πάθηση, θα πρέπει να θεραπεύσετε το σώμα σας. Αν είστε έτοιμοι να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε από τη διατροφή σας.
ας δούμε και Πως σχετίζονται μύκητας Candida albicans και αυτοάνοσα νοσήματα 

Μια υγιεινή διατροφή είναι το μυστικό της καλής υγείας

Μια υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει κατά 80% ολοκληρωμένες τροφές φυτικής προέλευσης. Το 80% της διατροφής σας θα πρέπει να αποτελείται από φρέσκα, ωμά, βιολογικά προϊόντα – περισσότερα λαχανικά από φρούτα. Με αυτό τον τρόπο θα προσφέρετε στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά, τις φυτικές ίνες και τα ένζυμα που χρειάζεται καθώς και την κατάλληλη τροφή που θα βοηθήσει τις αποικίες των ωφέλιμων βακτηρίων που υπάρχουν στο έντερο σας να πολλαπλασιαστούν.
«Φάρμακο» η μεσογειακή διατροφή, αλλά του 1960 που ελάχιστοι Έλληνες πλέον ακολουθούν 

Τι πρέπει να αποφεύγετε

τεχνητά χρώματα
τεχνητές γεύσεις
συντηρητικά
γλουταμινικό μονονάτριο (MSG), βουτυλική υδροξυανισόλη (ΒΗΑ), βουτυλικό τολουόλιο υδροξυλίου (ΒΗΤ)
γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς
τρανς λιπαρά 
τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
επεξεργασμένα σάκχαρα 
Μάθετε και τους λόγους αποφυγής τους: Γιατί οι επεξεργασμένες τροφές διαταράσσουν την υγεία 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της θεραπείας αφαιρέστε από τη διατροφή σας και τα ακόλουθα τρόφιμα:

γαλακτοκομικά προϊόντα
καφεΐνη
γλουτένη (πολύ σημαντικό!), όλα τα δημητριακά που περιέχουν γλουτένη ή οποιαδήποτε άλλη πηγή της
Πως θα καταλάβετε εάν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη. Κάντε το τεστ 

• Μπορείτε να προσθέσετε κάποια γαλακτοκομικά προϊόντα, καφεΐνη ή γλουτένη ξανά στη διατροφή σας σε περιορισμένη βάση αφού θεραπευτεί το έντερό σας και το αυτοάνοσο νόσημα, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι θα αισθάνεστε καλύτερα χωρίς αυτά.
Αν αποφασίσετε να τρώτε κρέας, να είστε απολύτως σίγουροι ότι θα είναι βιολογικό. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας. Όταν τρώτε κρέας, τρέφεστε από την κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Τα ζώα που δεν εκτρέφονται με βιολογικές τροφές τρέφονται με ορμόνες, αντιβιοτικά, και ζωοτροφές που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, τα οποία εισέρχονται στον οργανισμό σας.
Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα, καθώς η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλα τα κρεατικά: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ: Τρώτε κοτόπουλα γεμάτα αυξητικούς παράγοντες και χημικά 

Για να εξαλείψετε το νόσημα, βοηθήστε τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί

Από τη στιγμή που αποφασίσετε να τρώτε σωστά, θα πρέπει να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας και να αποφύγετε τις περιβαλλοντικές τοξίνες όσο το δυνατόν περισσότερο. Αφήστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να ηρεμήσει. Χρησιμοποιείστε μόνο βιολογικά σαπούνια, σαμπουάν, προϊόντα φροντίδας του δέρματος, αρώματα, κολόνιες, προϊόντα καθαρισμού, κλπ.
Το ανοσοποιητικό σας σύστημα αντιδρά σε ιούς, βακτήρια, μύκητες (κυρίως τον μύκητα Candida), παράσιτα και τοξίνες. Αν πάσχετε από ένα αυτοάνοσο νόσημα, το ανοσοποιητικό σας σύστημα χρειάζεται βοήθεια. Απαλλαγείτε από τις χημικές ουσίες και να θυμάστε ότι το δέρμα σας μοιάζει με σφουγγάρι και απορροφά οτιδήποτε βάζετε πάνω του.
Γι’ αυτό και η πρόταση εδώ είναι: Βιολογικά Καλλυντικά με Σούπερ Τροφές
Ενώ έτσι μπορείς να Δείξεις την Αγάπη σου για την υγιεία σου και το Περιβάλλον! 

Πρέπει επίσης να μειώσετε την υπερανάπτυξη του μύκητα Candida στον οργανισμό σας.

Σχεδόν όλοι όσοι πάσχουν από κάποια ασθένεια, έχουν και υπερανάπτυξη του Candida. Είναι πιθανό οι «αδιάκριτες επιθέσεις» που το ανοσοποιητικό σας σύστημα κάνει στους ιστούς να οφείλονται είτε σε μια προσπάθεια να σκοτώσει τον Candida που υπάρχει σε όλο το σώμα σας είτε να αποτελεί μια αντίδραση στις πρωτεΐνες και τα άλλα σωματίδια τροφής που συνήθως απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος από το διαρρέον έντερο. Για να θεραπεύσετε το σώμα, πρέπει να εξαλείψετε τον Candida θεραπεύοντας πρώτα το έντερο.
Για περισσότερα Διαρρέον ή Διαπερατό έντερο: Κύρια αιτία ασθενειών-Φυσική αντιμετώπιση 

Επίσης, είναι απαραίτητο να κινήστε.

Το λεμφικό σύστημα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ανοσοποιητικού σας συστήματος και για να λειτουργήσει σωστά, πρέπει να υπάρχει κυκλοφορία. Οι ασκήσεις αναπήδησης θεωρούνται οι πιο αποτελεσματικές για την κίνηση του λεμφικού συστήματος, αλλά υπάρχουν κι άλλες εξίσου ωφέλιμες ασκήσεις: περπατήστε, τρέξτε, κολυμπήστε, κάντε γιόγκα ή χορό.
Μπορείτε να δείτε και Λεμφικό σύστημα: Συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού, την επιδιόρθωση ιστών και την απομάκρυνση τοξινών 

Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα απαιτεί επίσης βιταμίνη D.

Η καλύτερη πηγή είναι ο ήλιος, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν ζουν σε μέρη με κατάλληλο κλίμα ενώ πολλά αυτοάνοσα νοσήματα είναι φωτοευαίσθητα. Αν λαμβάνετε συμπληρώματα, βεβαιωθείτε ότι θα επιλέξετε βιταμίνες καλής ποιότητας.
Βιταμίνη D. Όταν η «μόδα» επιτάσσει την λήψη συμπληρώματος 

* Η Kali Sinclair είναι αρθρογράφος σε διαδικτυακούς ιστότοπους που ασχολούνται με τη φυσική ζωή. Η ίδια ήταν ασθενής αυτοάνοσου νοσήματος και συνειδητοποίησε πως η συμβατική φαρμακευτική αγωγή δεν την ωφελούσε. Έτσι, αποφάσισε να αντιμετωπίσει την ασθένειά της με φυσικούς τρόπους.
Πηγή:  enallaktikidrasi.com
Αυτοάνοσα νοσήματα, πριν φτάσετε στα φάρμακα, ξεκινήστε με διατροφή

“Τροφή-Φάρμακο”: Τι δύναμαι από πλευράς μου να προσφέρω…

Από μόνα τους τα αυτοάνοσα μας έδειξαν τα μονοπάτια που τα δημιουργούν και δεν είναι αλλά από αυτά των σύγχρονων τρόπων διαβίωσης. Επεξεργασμένες τροφές, τοξίνες, ρύπανση του περιβάλλοντος, πολυφαρμακία, έλλειψη άσκησης, άστατος ημερήσιος προγραμματισμός ως προς τις ώρες διατροφής, ύπνου, ξεκούρασης κ.α.
Από την άλλη σήμερα γνωρίζουμε όχι μόνο τον δρόμο πρόληψης αλλά και καταστολής όλων των αυτοάνοσων νοσημάτων που δεν είναι άλλος από την επανένταξη στην φύση μας από την διατροφή, τρόπο διαβίωση έως και εμπιστοσύνη στα ιάματα της.
Με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, (Με διατροφή και φυσικά ιάματα.) συχνή αποτοξίνωση και επιμέρους ενίσχυση των λειτουργιών του οργανισμού (Επίσης με φυσικά ιάματα για αποτελεσματικότητα με ασφάλεια) πραγματικά μόνο την κακή τύχη θα φοβόμαστε.
Αποκατάσταση της Υγείας με Ισορροπημένη και Καθολική Αποτοξίνωση 
και τόσα άλλα που με σωστούς εξατομικευμένους συνδυασμούς παραμένουν σταθερά δίπλα μας όχι μόνο ως αρωγοί καλής υγείας, αλλά και αξιόπιστης θεραπείας και σε χρόνια νοσήματα. 
Η «τροφή», λοιπόν, σε συνεργασία με τους ειδικούς συνεργάτες της, έχει καταφέρει να σας εξασφαλίσει όλα τα παραπάνω σε άριστη ποιότητα, οργανικά, για τους φίλους της που ενδιαφέρονται.
Ταυτόχρονα, καθώς η κάθε περίπτωση και ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός, μπορούμε να εξειδικεύσουμε όλα τα παραπάνω, ανάλογα με το περιστατικό και να προτείνουμε υπεύθυνα την κατάλληλη αντιμετώπιση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
Μπορείτε να δείτε ακόμη: Αυτοάνοσα Νοσήματα, Συμπτώματα, Αιτίες, Ανοσοποιητικό, Διατροφή, Τοξίνες, Φλεγμονές 
Αυτοάνοσα νοσήματα, Διατροφή και Ανοσοποιητικό 
Αιτίες για εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Πως να το ενισχύσετε 
Αιτίες φλεγμονών-Ανοσοποιητικό-πεπτικό & φλεγμονώδης απόκριση 
Πρωτόγαλα, Bio Colostrum: Η Απαραίτητη Τροφή Ζωής & Ανοσοποιητικού 
Στοιχεία από
www.naturalnews.com 
ganiclifestylemagazine.com 
www.cureceliacdisease.org

Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.