Κυριακή, Σεπτεμβρίου 13

Το προσύμφωνο για τη Χάγη “υπέγραψε” ο Μητσοτάκης στο Βερολίνο. Τον κάρφωσαν οι Τούρκοι!


ΕΛΛΑΔΑ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΙ
Ο Μητσοτάκης δημοσίευσε άρθρο για την τουρκική επιθετικότητα στις εφημερίδες TheTimes, FrankfurterAllgemeineZeitung και LeMonde, στο οποίο φανέρωσε πως η Ελλάδα είχε καταλήξει σε «έγγραφη συμφωνία» με την Τουρκία μετά από μεσολάβηση του Βερολίνου, χωρίς να αποκαλύπτει πότε & τι ακριβώς συμφώνησαν! Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί στο τέλος η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις.

Οτι κάνει ο Ερντογάν κατά της Ελλάδας θα το κάνει στο διάστημα που η χώρα σταδιακά θα εξοπλίζεται. Σε αυτό το διάστημα θα μπορούσε να πετύχει και ένα καλό προσύμφωνο για τη Χάγη. Το συμπέρασμα μου απο τα λεγόμενα του Μητσοτάκη είναι, πως στο Βερολίνο “υπέγραψε” το προσύμφωνο για τη Χάγη, όπως έκανε ο πατέρας του, που υπέγραφε προσύμφωνα με τους Τούρκους και χάριζε Αιγαίο με 6νμ χωρικά ύδατα.
ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΟΜΙΛΗΣΕΝ…
Αν το Μητσοτάκι έχει υπογράψει το προσύμφωνο για Χάγη, δεν μπορεί να ανακηρύξει 12 νμ χωρικά ύδατα στο Αιγαίο ούτε να οριοθετήσει ΑΟΖ δεξιά του 28ου μεσημβρινού ούτε να οριοθετήσει ΑΟΖ με Κύπρο. Αυτό σημαίνει σχέδιο καλά οργανωμένο και σε βήματα. Εκανε ότι του είπαν οι Τούρκοι με την Αίγυπτο και τώρα αγοράζει όπλα 10 δις ευρώ που για μικρό διάστημα μόνο μπορούν να αντιμετωπίσουν την συνεχώς αυξανόμενη υπεροπλία της Τουρκίας, ίσα - ίσα να κερδίσει χρόνο να μοιράσει σε φίλους τα 72 δις ευρώ απο το ΕΚΠΑ. Μετά καπνός… δικηγόρο offshore έχει τον Δημητριάδη που κατοικεί μέσα στο Μαξίμου, ανηψιό του, άτομο εμπιστοσύνης.
ΤΟΥΡΚΙΑ
Η οικονομική κατάσταση της Τουρκίας δεν αφήνει χρονικά περιθώρια στον Ερντογάν για να υπογράψει προσύμφωνο για Χάγη ακόμη και με τον Μητσοτάκη και να περιμένει την εκδίκαση στο δικαστήριο της Χάγης. Θέλει κάτι άμεσα, γιατί άλλη εκλογή δεν θα δεί και το ξέρει.
Η Ελλάδα είναι όπως τότε με τη Κύπρο! Οβίδες και συστήματα αεράμυνας πήγαν στην Σαουδική Αραβία, βόμβες είναι εκτός του ορίου χρήσης τους και οι φρεγάτες είναι μισού αιώνα εκτός απο τα υποβρύχια U214 που δεν έχουν τορπίλες βαρέως τύπου! Μιλάμε για πλιάτσικο, ασυδοσία και μαύρο χάλι στις ΕΔ, μη λησμονώντας τα εξοπλιστικά. Ο Μητσοτάκης ένα χρόνο δεν είδε τίποτα. Ο κορώνας του έδωσε την ευκαιρία για να αυξήσει το χρέος/ΑΕΠ. Παράλληλα ο εκτουρκισμός της χώρας μας προχωράει ενώ ο κορώνας έχει οδηγήσει τον κόσμο χάρη σε μια επιτροπή ασχέτων σε μια κατάσταση φόβου για να μην αντιδράει σε ότι γίνεται, διαδηλώσεις απαγορεύονται κοκ.
ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ
ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν θα επηρεάσουν τον Ερντογάν, αφού ξέρει πως με τη  πολιτική που ασκεί δεν έχει μέλλον με αυτούς τους οργανισμούς. Ποιός εμπιστεύεται έναν εκβιαστή! Συνεπώς η Ελλάδα δεν πρέπει να βασίζεται σε αυτό και να ονειροβατεί, μέχρι ο Ερντογάν να πάψει να είναι πρόεδρος. Η Τουρκία ελπίζει μόνο στη στήριξη κάποιων του Αραβικού κόσμου, άρα θα παίξει στη Λιβύη υποχρεωτικά. Πριν το κάνει αυτό όμως η Ελλάδα είναι μια καλή αρχή για αυτήν. Ο Μητσοτάκης είναι ότι πρέπει.
Μερικά Ελληνικά νησιά να πάρει η Τουρκία και το παιγνίδι τελείωσε για τις εκλογές στη Τουρκία. Μετά ο Ερντογάν θα κάνει το καλό παιδί και ο Trump θα μασήσει. Δεν έχει άλλη λύση ο Ερντογάν γιατί θα φανεί ως γρανάζι άλλων.
ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ “ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ” ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
Τις υποχωρήσεις στις οποίες συμφωνεί ο Μητσοτάκης σταδιακά απέναντι στους Τούρκους τις αποδίδει σε απαιτήσεις άλλων π.χ. στο ΝΑΤΟ και στη Γερμανία. Το κόλπο αυτό έχει παλιώσει. Εσείς όμως μπορείτε να το μασάτε κανονικά, όπως και τόσα άλλα σαν αυτό που προηγήθηκαν. Τελευταίο κόλπο απο Πρωθυπουργό αυτό.
Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να απαιτεί περιορισμό υπαρχόντων κυριαρχικών δικαιωμάτων. Το Μητσοτάκι όμως έχει κάθε λόγο να ρίχνει τα πάντα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να κρύβει αυτό που κάνει.  Μόλις άνοιξα το κουτί  της Πανδόρας για όσα έχουν προηγηθεί.