Τετάρτη, Οκτωβρίου 14

Μια Ευρωπαϊκή Ένωση υπό διάλυση…


Δέσμιοι με τις οικονομικές δεσμεύσεις τους με την Τουρκία, αναφέρει το Bloomberg, πως είναι η Γερμανία και η Ιταλία! Φοβούμενοι ότι η Τουρκία θα υπονομεύσει την συμφωνία στο “μεταναστευτικό” και θα τους στείλει καραβάνια παράνομων μεταναστών.

Ωστόσο, η κυριότερη επισήμανση του Bloomberg είναι ότι, από την στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να προστατέψει μέλη της (Ελλάδα και Κύπρο) από την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα, ποιος ο λόγος ύπαρξής της; Από τη στιγμή, όπως επισημαίνεται ιδιαίτερα, κράτη μέλη της ΕΕ αντιμετωπίζουν εδαφικές διεκδικήσεις από μια τρίτη γειτονική χώρα.

Αυτή η τακτική θα δημιουργήσει – εάν συνεχιστεί – ένα κακό προηγούμενο, διαίρεσης της ΕΕ, που ισχυρότερες χώρες της Τουρκίας (Κίνα, Ρωσία) θα το εκμεταλλευτούν σε βάθος χρόνου.

Προσωπικά θα σταθώ στην επισήμανση του Bloomberg, πώς εάν η ΕΕ δεν μπορεί να προστατέψει κράτη – μέλη της, ποιος ο λόγος να υπάρχει!

Πράγματι, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία και κάποιες άλλες χώρες ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί, που κινδυνεύει να σπάσει ανά πάσα στιγμή! Γι΄ αυτό ο ρόλος και οι πρωτοβουλίες της Γαλλίας και προσωπικά του Προέδρου της Εμανουέλ Μακρόν είναι εν δυνάμει ιστορικές!

Ιστορικές, για το αν η ΕΕ θα συνεχίζει να πορεύεται με την ίδια σύνθεση, ή θα διαλυθεί τελείως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα!

Πάντως η ρωγμή στα σωθικά της ΕΕ, ενδεχομένως και να είναι μη επουλώσιμη!!




“Πόλεμος” Σγουρού - Πατούλη…









Έχει ξεσπάσει μεγάλη διαμάχη για το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου στην Περιφέρεια Αττικής, μεταξύ του πρώην Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και του νυν Γιώργου Πατούλη!

Ο κ. Σγουρός στις αρχές της εβδομάδος είχε καταγγείλει, πως, έχουν περάσει 3 ½ περίπου χρόνια από τότε που, η τέως Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου (Α’ φάση). Ένα έργο που διαφημίστηκε ως η κατασκευή της Αθηναϊκής Ριβιέρας με τις θετικές επιπτώσεις του σε όλη την Αττική και τους κατοίκους της.

Ένα έργο 150 εκ ευρώ προϋπολογισμού, που ιστορικά είχε ξεκινήσει να συζητιέται στην Περιφέρεια Αττικής από το 2012, όταν και ρητά αποκλείστηκε η κατασκευή του από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας και αυτό όχι γιατί δεν αντιλαμβανόμασταν την σκοπιμότητα του έργου, αλλά λόγω του μεγέθους του, καθώς ένα τέτοιο φαραωνικό έργο θα απομυζούσε τους πόρους της Περιφέρειας σε βάρος όλων των υπολοίπων έργων σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας. Επιλέχθηκε συνεπώς το έργο να προταθεί στο ΕΣΠΑ, χωρίς επιτυχία όμως, διότι το αίτημα απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έργο επανήλθε όταν άλλαξε η Διοίκηση το 2015, τότε που επιλέχθηκε η αρχή του “φαίνεσθαι” να έχει μεγαλύτερη αξία από του “είναι”. Τότε λοιπόν άρχισε να διαφημίζεται η “Αθηναϊκή Ριβιέρα”, που θα κατασκευαζόταν σε 2 χρόνια…

H απάντηση του κ. Πατούλη δεν ικανοποίησε τον κ. Σγουρό, ο οποίος την Παρασκευή επανήλθε, προτρέποντας τον κ. Πατούλη να σταματήσει τις υπεκφυγές και να δώσει απαντήσεις στους πολίτες! Πιο συγκεκριμένα είπε μέσω Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Γραμματεία της παράταξης “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Σγουρός:

«Την στιγμή που δεκάδες χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται καθημερινά από την κυκλοφοριακή συμφόρηση που έχει προκαλέσει η ανικανότητα της διοίκησης Πατούλη εξαιτίας του παγώματος του έργου του Φαληρικού Όρμου, εκείνη, αντί απαντήσεων στα φλέγοντα ερωτήματα που τέθηκαν προτίμησε να απαντήσει με τον γνώριμο τρόπο, αποφεύγοντας δηλαδή την ουσία και αναλισκόμενη σε επικοινωνιακά φληναφήματα.

Ρωτάμε για ακόμη μία φορά τον κ. Πατούλη και τον καλούμε να απαντήσει ευθέως σταματώντας τις επικοινωνιακές υπεκφυγές:


Τι συμβαίνει και γιατί ταλαιπωρούνται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν στα νότια προάστια της Αθήνας


Ως πότε θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία και οι ατελείωτες ουρές σε έναν από τους μεγαλύτερους κυκλοφοριακούς κόμβους της πρωτεύουσας


Πόσο έχει κοστίσει συνολικά το έργο, πόσες συμπληρωματικές συμβάσεις έγιναν και πόσα ακόμη χρήματα θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η Α’ φάση και πότε θα γίνει αυτό


Πόσο θα κοστίσει η μελέτη και ολοκλήρωση της Β’ φάσης, ποιος θα αναλάβει το κόστος και από ποια πηγή χρηματοδότησης


Πότε θα ολοκληρωθεί συνολικά το έργο και θα παραδοθεί στους πολίτες;

Τέλος ενημερώνουμε τον κ. Πατούλη ότι εάν εκείνος είναι υπερήφανος που μέλη της παράταξής μας ανεξαρτητοποιήθηκαν για να λάβουν έμμισθες θέσεις στη διοίκησή του - σε βαθμό μάλιστα που να το διατυμπανίζει χαιρέκακα σε ανακοινώσεις του (!) - δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να επιβεβαιώνει δημόσια και ανερυθρίαστα ότι μετήλθε κατακριτέους, πρωτοφανείς και υπόγειους τρόπους και μεθοδεύσεις για να διασφαλίσει μία επίπλαστη πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, βάλλοντας κατά του πυρήνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Εάν αυτό δεν είναι ελεγκτέο από την ελληνική δικαιοσύνη τότε τι;»!!




Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ…









Ο Πάνος Σκουρλέτης ξέσπασε μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στους Αλέξη Τσίπρα, Παύλο Πολάκη και Κώστα Βαξεβάνη! Ωστόσο τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Παρακάτω θα σας καταγράψω το πλέον επίμαχο σημείο της τοποθέτησής του και το οποίο ήτα ταβανόπροκα για τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα! Κάνοντας αναφορά για τον χρόνο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του 2019, λέγοντας:

«Και εδώ είναι αλήθεια ότι είχα μειοψηφήσει στην Πολιτική Γραμματεία, λέγοντας ότι το Συνέδριο – μη γνωρίζοντας την ιστορία του κορωνοϊού, ούτε ο Πρόεδρος και κάποιος άλλος - θα έπρεπε να γίνει μέσα στο 2019. Το θεωρώ ακατανόητο στην παγκόσμια πολιτική ιστορία να προαναγγέλλουμε ένα Συνέδριο το οποίο στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γινόταν σχεδόν έναν χρόνο μετά. Αυτό είναι η τέλεια συνταγή της εσωστρέφειας»!

Βέβαια, αντιλαμβανόμαστε όλοι, πως τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις ξεκίνησαν να παίζουν εκκωφαντικά!!