Σάββατο, Σεπτεμβρίου 26

ΑΓΡΟΤΕΣ : Η ΡΑΧΟΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ !

Ο νούς, η σκέψη και η ελληνική μας ψυχή αυτές τις οδυνηρές ημέρες βρίσκεται στην καρδιά του Θεσσαλικού μας κάμπου, στην Καρδίτσα και στα χωριά της μεγαλυτέρας πεδιάδος της Πατρίδος μας, η οποία αριθμεί τις απούλωτες πληγές της μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του προσφάτου κυκλώνα. 

Οικογένειες ξεκληρίστηκαν, στάνες κατεδαφίστηκαν, περιουσίες αλώθηκαν, χιλιάδες αιγοπρόβατα επνίγησαν, σοδιές μηνών εξατμίστηκαν και ατίμητοι κόποι μιάς ολόκληρης ζωής χάθηκαν

εν μιά νυκτί από τους όγκους υετού και τους παλιρροϊκούς χειμάρρους. Οι αγωνιστές αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της δεινοπαθούσης επαρχίας μας για πολλοστή φορά βιώνουν τις φρικτές συνέπειες της χρόνιας εγκατάλειψής τους από το τρισάθλιο κράτος της μεταπολιτεύσεως. 

Η παντελής απουσία αντιπλημμυρικών έργων, η αποδιοργάνωση του δικτύου πολιτικής προστασίας και η καταφανής έλλειψη περιφερειακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση εκτάκτων συνθηκών και επικίνδυνων φυσικών φαινομένων βαραίνουν  τις πλάτες μιάς αδιάφορης και ανεύθυνης πολιτικής ηγεσίας. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες πενιχρών επιδομάτων δεν αποτελούν παρά ντεπόν σ' ένα κορμί, που σφαδάζει από αδυσώπητους πόνους, αλλά και προκλητικός περίγελως προς τους χιλιάδες αγρότες οικογενειάρχες, που αποζητούν ενεοί και προσευχόμενοι μία γενναία και ουσιαστική οικονομική ενίσχυση, για να ανοικοδομήσουν το βιός τους.

 Ο γεωργικός κόσμος της Ελλάδος είναι εκείνος, ο οποίος εν μέσω ανηλεών κρίσεων, κράτησε ζωντανή την καθημαγμένη ελλαδική επαρχία, στήριξε αποφασιστικά τον διαλυμένο παραγωγικό ιστό της χώρας, διαφύλαξε τα έθιμα και τις παραδόσεις μας και διέσωσε την αυθεντικότητα, την εξωστρεφή νοοτροπία και την κοινοτική οργάνωση του λαού μας. Σ' αυτόν οφείλουμε όσα ακόμα συγκροτούν την Εθνική μας ταυτότητα και τη συλλογική μας ευτυχία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .