Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 2

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Με μάσκες οι μητροπολίτες στη συνεδρίασή της - Δείτε φωτογραφίες

iereis-maskes

Εναρμονισμένοι με τη σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους οι ιεράρχες

Εναρμονισμένοι με την σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εμφανίστηκαν σήμερα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που συνεδρίασε σήμερα με τη νέα της σύνθεση στην πρώτη συνεδρία της υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

«Ευόδωση των εργασιών Αυτής εν πνεύματι αγάπης και συνεργασίας», ευχήθηκε ο Μακαριώτατος και εν συνεχεία εκ μέρους των συνοδικών συνέδρων αντιφώνησε ο αντιπρόεδρος της ΔΙΣ, μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Ιάκωβος.




sinodos__1_
sinodos__2_
sinodos__3_
sinodos__4_


Αφού επικυρώθηκαν τα πρακτικά της εξουσιοδότησης από τη λήξη της προηγούμενης Συνόδου έως σήμερα, συγκροτήθηκαν τα Συνοδικά Δικαστήρια, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

Ακολούθως, διορίσθηκαν οι συνοδικοί σύνδεσμοι- μέλη των Συνοδικών Επιτροπών, κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ν. 590/1977, καθώς και τα συνοδικά μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια της Αποστολικής Διακονίας, της Εφορευτικής Επιτροπής της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου και της Υποεπιτροπής «Διπτύχων». Επίσης, έγινε η συγκρότηση του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Εκκλησίας (ΑΥΣΕ) και των λοιπών Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Κατόπιν, αναγνώσθηκε ο Κανονισμός Εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.