Τζίντζερ: Συμβάλλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άσθματος

Τζίντζερ: Συμβάλλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άσθματος

Τζίντζερ: Συμβάλλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άσθματος

Μπορεί το τζίντζερ να προσφέρει μια πιπεράτη γεύση σε γλυκά και αλμυρά πιάτα και να είναι αναγνωρισμένο από τους καλοφαγάδες, ωστόσο μία νέα έρευνα καταδεικνύει ότι η πικάντικη ρίζα έχει ευεργετικά οφέλη και για την υγεία μας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, κατέδειξαν ότι το τζιντζερ περιέχει κάποια συστατικά, τα οποία βοηθούν τους ασθενείς με άσθμα να αναπνέουν πιο εύκολα.
Το άσθμα χαρακτηρίζεται από βρογχοσυστολή, δηλαδή μια σύσφιξη των βρογχικών σωλήνων που μεταφέρουν αέρα μέσα και έξω από τους πνεύμονες. Τα βρογχοδιασταλτικά φάρμακα που ονομάζονται β-αγωνιστές, είναι από τους πιο κοινούς τύπους φαρμάκων για το άσθμα και στόχο έχουν την χαλάρωση των μυών των αεραγωγών.
Αυτή η μελέτη εξέτασε κατά πόσο συγκεκριμένα συστατικά του τζίντζερ μπορεί να συμβάλουν στην ενίσχυση της χαλαρωτικής δράσης των βρογχοδιασταλτικών.

Βότανα-Φυσικά βρογχοδιασταλτικά: Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του αναπνευστικού 

Για τη διεξαγωγή της μελέτης, οι ερευνητές πήραν δείγματα ιστών από τους μύες των αεραγωγών, τα οποία εξέθεσαν στην ισοπροτενερόλη, συστατικό των βρογχοδιασταλτικών φαρμάκων, καθώς και στα συστατικά του τίζντζερ όπως την 6-τζιντζερόλη, την 8-τζιντζερόλη και την 6-σογκαόλη.
Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι οι ιστοί που έλαβαν θεραπεία ισοπροτερενόλης σε συνδυασμό με τα συστατικά του τζίντζερ, εμφάνισαν σημαντικά μεγαλύτερη χαλάρωση συγκριτικά με εκείνους που αντιμετωπίστηκαν μόνο με ισοπροτερενόλη.
“Με την κατανόηση των μηχανισμών με τους οποίους οι ενώσεις του τζίντζερ επηρεάζουν τους αεραγωγούς, μπορούμε να διερευνήσουμε περαιτέρω τη χρήση της πικάντικης ρίζας στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άσθματος”, σημείωσε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Τάουνσεντ.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, χρειάζονται ωστόσο, μεγαλύτερες μελλοντικές μελέτες για την καλύτερη κατανόηση των κυτταρικών μηχανισμών που διευκολύνουν την χαλάρωση των μυών των αεραγωγών καθώς και για να διαπιστωθεί, αν τα συστατικά του τζίντζερ μπορεί να έχουν θεραπευτικό όφελος στο άσθμα και άλλες βρογχοδιασταλτικές ασθένειες. 
Η συμβολή του τζίντζερ στο κυκλοφορικό, τις φλεγμονές, τον καρκίνο και τις στομαχικές διαταραχές 
www.news.gr 

~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Σας διαθέτω εξαιρετικής ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής σκόρδου, αλλά και ωμέγα 3 λιπαρών, τα οποία παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδη δράση με μείωση της παραγωγής κυττάρων που συμμετέχουν στις ασθματικές και αλλεργικές αντιδράσεις. Επίσης καταπολεμούν το χρόνιο άσθμα και καθαρίζουν τους πνεύμονες.

Άσθμα: Τα ωμέγα-3 προστατεύουν το αναπνευστικό 

Άλλες επιλογές, είναι: Ο συνδυασμός των φυκιών A.F.A. (Αναζωογονούν τους πνεύμονες), του Colostrum (ή Πρωτόγαλα: Για σωστή ανάπτυξη και προστασία των πνευμόνων) και η φόρμουλα υγείας, η οποία 1ον αποτοξινώνει και 2ον, περιέχει Πυκνογενόλη και εκχύλισμα από κουκούτσια σταφυλιών τα οποία προστατεύουν τους πνεύμονες και βοηθούν στην επούλωση ιστών, ενώ το τζίνγκο μπιλόμπα χρησιμοποιείται στην Κινεζική Ιατρική εδώ και 5000 χρόνια για την υγεία του εγκεφάλου και της αναπνευστικής οδού.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
Δείτε ακόμη: Άσθμα και αντιμετώπιση με εναλλακτικές θεραπείες 
Τα πικρά αποτελεσματικότερα από τα φάρμακα για το άσθμα; 
Καταπληκτική φυσική αντιμετώπιση και θεραπεία για το άσθμα 
Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το άσθμα με διατροφή; 
Παιδικό άσθμα~Η ρύπανση υπεύθυνη για μία στις τρεις περιπτώσεις 
Οι ασθένειες των πνευμόνων-ΧΑΠ: Βρογχίτιδα, Εμφύσημα, Βρογχεκτασία και Άσθμα  
Ginkgo Biloba για κυκλοφορικό, καρδιαγγειακό, εγκέφαλο, όραση, εμβοές, θρόμβους, άσθμα 

Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα