Τρίτη, Σεπτεμβρίου 15

Συζητά όρους της Τουρκίας για τα νησιά μας και τον Στρατό σε αυτά ο Μητσοτάκης…

Μετά τα ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ προσυμφωνητικά πίσω από την πλάτη του Ελληνικού Λαού  έχουμε και συζητήσεις όρων της Τουρκίας.
H Άγκυρα έθεσε πέντε όρους στην Ελλάδα για να δεχθεί να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βάσει των όσων δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, σχετικά με τη χθεσινή κοινή δήλωση των «7» στην Κορσική.
Πέντε όρους, οι οποίοι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν στο σύνολό τους, έστω και αν η κυβέρνηση «συζητά» τους όρους 4 και 5.
  1. Να απομακρυνθούν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις της από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου .
  2. Να αποστρατικοποιήσει η Ελλάδα το Καστελόριζο (Μεγίστη), την Ρω και την Στρογγύλη .
  3. Nα θέσει τέρμα στην καταπίεση της «τουρκικής μειονότητας»   της Δυτικής Θράκης.
  4. Να αποσύρει τα πολεμικά της πλοία της που «απειλούν» το ερευνητικό Oruc Reis.
  5.   Να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ για διαπραγματεύσεις.
Και ο Τούρκος σημειώνει: «Η κοινή δήλωση για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης, είναι προκατειλημμένη, αποσπασμένη από την πραγματικότητα και στερείται νομικής βάσης.
Καλούμε την Ελλάδα να εγκαταλείψει τους ισχυρισμούς της κατά του διεθνούς δικαίου και της μαξιμαλιστικές θέσεις της στο θέμα θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Για να μειωθεί η ένταση, πρέπει η Ελλάδα
Η Τουρκία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτή της ανατολικής Μεσογείου και είναι υποψήφια χώρα στην Ε.Ε.Για να γίνει διάλογος και συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι με την Τουρκία χωρίς προϋποθέσεις και οι Ελληνοκύπριοι να συνεργαστούν με τους Τουρκοκύπριους, και για την  κατανομή εσόδων για έρευνα και εκμετάλλευση των  υδρογονανθράκων.
Να μην εμπλέκουν την ΕΕ για τα δικά τους συμφέροντα. H ΕΕ και άλλες χώρες που υπέγραψαν τη δήλωση πρέπει να εγκαταλείψουν τη μονόπλευρη στάση τους που ακολουθούν τυφλά με το πρόσχημα της αλληλεγγύης, σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και το κεκτημένο της ΕΕ. Όταν η αλληλεγγύη είναι σωστή, γίνεται με το σωστό. Δεν υπάρχει αλληλεγγύη στο άδικο».
Μετά την παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη της «μυστικής διπλωματίας» και της «έγγραφης συμφωνίας» με την Τουρκία στο Βερολίνο ,νέες φωτιές ανάβει μια θέση που εξέφρασε τόσο στο ίδιο επίμαχο άρθρο σε διεθνή ΜΜΕ όσο και στις χθεσινές δηλώσεις του μετά τη Med7, αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ
Συγκεκριμένα, ο προδότης Κούλης  χαρακτήρισε «μη οριοθετημένη»(«non delimited waters») την περιοχή όπου πραγματοποιεί έρευνες επί έναν μήνα το Oruc Reis σημειώνοντας επί λέξει: «Ο πρόεδρος Ερντογάν έστειλε το πολεμικό ναυτικό του για να στηρίξει μια προσπάθεια εξερεύνησης κοιτάσματος φυσικού αερίου σε περιοχή της ανατολικής Μεσογείου στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα και η οποία ακόμα δεν έχει οριοθετηθεί».
Σημειώνεται πως η επίσημη ελληνική θέση είναι πως πρόκειται για ελληνικά χωρικά ύδατα και πως το Oruc Reis παραβιάζει την ελληνική ΑΟΖ, ωστόσο με την αναφορά του ο βρομιάρης Μητσοτάκης «γκριζάρει» από μόνος του την περιοχή. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την ίδια περιοχή την οποία είχαν χαρακτηρίσει οι ΗΠΑ ως «αμφισβητούμενα ύδατα».
Η τοποθέτηση του υιοθετεί την άποψη πως ό,τι είναι πέραν του 28ου μεσημβρινού, δηλαδή και η περιοχή Ρόδος – Καστελόριζο, που έμεινε εκτός από την Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για ΑΟΖ, είναι «αμφισβητούμενο και μη οριοθετημένη ζώνη».
Νέες ακραίες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας για την Ελλάδα.
“Για να πέσει η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αρκεί να σωπάσουν κάποιοι. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Απλά να σωπάσουν. Όσοι μπαίνουν σε συνωμοσίες εναντίον της Τουρκίας όπως έχει γίνει και στο παρελθόν θα πάθουν την ίδια ζημιά που έπαθαν στο παρελθόν”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ και συνέστησε στην Ελλάδα να σωπάσει “για να μην γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων”.

 https://amazonios.net/syzita-oroys-tis-toyrkias-gia-ta-nisia-mas-kai-ton-strato-se-ayta-o-mitsotakis/