Μήνυση κατά ελληνικής εφημερίδας από τον ίδιο τον Ερντογάν

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Σύμφωνα με αυτήν, οι δικηγόροι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσαν μήνυση εναντίον των υπευθύνων ελληνικής εφημερίδας για το υβριστικό πρωτοσέλιδο εναντίον του. 

Λίγη ώρα αργότερα, το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε ότι ο εισαγγελέας στην Άγκυρα ξεκίνησε έρευνα εναντίον της εφημερίδας Δημοκρατία για το πρωτοσέλιδό της.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης, για πρωτοσέλιδο τίτλο ελληνικής εφημερίδας σχετικά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από το πρωί της Παρασκευής το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει χωρίς περιστροφές το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Δημοκρατία”, χωρίς να την κατονομάζει.

Click4More Πέτσας: Καταδικάζει το υβριστικό πρωτοσέλιδο ελληνικής εφημερίδας για τον Ερντογάν

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ανέφερε:

“Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών.

Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται”.

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ήταν αυτό:

https://www.newsit.gr/kosmos/minysi-kata-ellinikis-efimeridas-apo-ton-idio-ton-erntogan/3106815/?fbclid=IwAR0EG7VEA4gHs7jV3xS3uH5Oy-U2hfEjBmkdu8NFvw7uovAxwUuaWTP7KB8

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα