Κυριακή, Σεπτεμβρίου 6

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ (FOOLISH) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΙ ΙΑΤΡΟΙ. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ": "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΟΥ".


 Ο κ. Κούβελας υπογράμμισε πως χρειάζονται δέκα χρόνια έρευνας για την παρασκευή ενός εμβολίου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι «επομένως, απέχει πολύ από αυτό, το να δημιουργηθεί εμβόλιο μέσα σε έξι μήνες».

«Στην προσπάθεια των κυβερνήσεων να κανακεύουν τον κόσμο για να τις ψηφίσουν, λένε πως έκαναν την παραγγελία για το εμβόλιο του κορονοϊού» σημείωσε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».


 Ο ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΙΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020,

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/04/b-c-aids.html):

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.  έχουμε  γράψει  επανειλημμένα:  δεν  υπάρχει  φάρμακο  για  ιούς,  ούτε  θα  κατασκευασθεί  τέτοιο  φάρμακο  για  τα  επόμενα  100  χρόνια.
ΟΛΑ  ΤΑ  ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ  "ΦΑΡΜΑΚΑ"  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΚΟΡΩΝΟΪΟ  ΘΑ  ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ.
 Δυστυχώς  η  παραπληροφόρηση  συνεχίζεται.  Οι  μισοί  Έλληνες  περιμένουν το  «φάρμακο» - ακόμη  και  οι  γιατροί -  και  οι  άλλοι  μισοί  το  εμβόλιο  το  Σεπτέμβριο,  παρ’  όλο  που   τονίσαμε  ότι  αξιόπιστο  εμβόλιο  θα  έχουμε  περίπου  τον  Σεπτέμβριο  του 2021.
Διάφοροι  μεγαλογιατροί,  Έλληνες  και  ξένοι,  που  αναφέρονται  από  αγράμματους  δημοσιογράφους  ότι  πέτυχαν  "θεραπεία"  του  Κορωνοϊού,  δεν  στέκουν  στα  καλά  τους,  χρειάζονται  ψυχίατρο  και  πολύ  υποπτεύομαι  ότι  μάλλον  παρακολουθούνται  και  παίρνουν  κατάλληλη  ψυχιατρική  αγωγή  και  οι  συνάδελφοί  τους  το  γνωρίζουν  αυτό.        Μεγάλη  μερίδα  των  Ελλήνων επιτίθεται   χαζοειδώς  στο  εμβόλιο  και  γενικά  σε  κάθε  εμβολιασμό.  Η  βλακεία  στο  αποκορύφωμα.
Άλλοι  τα  βάζουν  με  τους  κινέζους  και  με  ότι  μπορεί  να  φανταστεί  κανένας  και  ταυτόχρονα  ψηφίζουν  την  μαφιόζικη  οικογενειοκρατία  του  Κούλη,  που  είναι  το  βασικό  γρανάζι  του  Σόρος  στην πατρίδα  μας.



ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ. ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ; Στον ιό του κοινού κρυολογήματος; στην Γρίππη; στην Ιλαρά; Ερυθρά; Ανεμευλογιά; Ευλογιά; Ερπης επιχείλιος; Έρπης γεννητικών οργάνων; Ερπης ζωστήρ; Ερπητική εγκεφαλίτιδα; Ηπατίτιδα A; Ηπατίτιδα B; Ηπατίτιδα C; Ηπατίτιδα Ε; AIDS; Λοιμώδης μονοπυρήνωση; Λοίμωξη απο κυτταρομεγαλοϊό; Παρωτίτιδα; Πολιομυελίτιδα; Κονδυλώματα οξυτενή; Μολυσματική τέρμινθος; Λύσσα; Δάγγειος; 

 

 

 Ο ΠΟΥ αναγνωρίζει την επιτυχία της Σουηδίας στον κορωνοϊό - Αναβαθμίζει τον εμπνευστή της «ανοσίας της αγέλης».

 

 

Ο Δημήτριος Κούβελας είναι Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας και Διευθυντής του ομώνυμου Εργαστηρίου του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΝ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟ ΣΑΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.


Ο κ. Κούβελας υπογράμμισε πως χρειάζονται δέκα χρόνια έρευνας για την παρασκευή ενός εμβολίου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι «επομένως, απέχει πολύ από αυτό, το να δημιουργηθεί εμβόλιο μέσα σε έξι μήνες».
Μάλιστα, είπε πως οι κυβερνήσεις όλων των χωρών «στην προσπάθεια τους να κανακεύουν τον κόσμο για να τις ψηφίσουν, αναφέρουν πως έκαναν την παραγγελία για το εμβόλιο του κορονοϊού»,  χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως «εξωφρενική».
Επιβεβαίωσε πως «αν καταθέσουμε σήμερα αίτηση, το εμβόλιο θα έρθει σε έξι μήνες. Αίτηση δεν έχει κατατεθεί. Πριν τον φάκελο όλα θα είναι μπουρδολογίες. Αν τεθεί σήμερα η αίτηση, τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα έρθει το εμβόλιο».
«Ο ιός της γρίπης εγκυμονεί μεγαλύτερους κινδύνους»
Ξεκάθαρο κατέστησε ο καθηγητής το γεγονός πως ο ιός της γρίπης, μπορεί να αποβεί περισσότερο θανατηφόρος από τον κορονοϊό.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια απειλή που, κατά τη δική μου άποψη, είναι λίγο πιο επικίνδυνη από αυτή του κορονοϊού. Πρόκειται για τον ιό της γρίπης. Η γρίπη όταν έρθει, δεν γνωρίζουμε πόσους ανθρώπους θα σκοτώσει. Επίσης, σκοτώνει παιδιά και είναι επικίνδυνη για τις εγκύους. Πέρυσι είχαμε περισσότερους θανάτους από τη γρίπη παρά από τον κορονοϊό.
Επομένως αφού υπάρχει το εμβόλιο της γρίπης, γιατί δεν εμβολιάζεται ο πληθυσμός; Τη δεδομένη στιγμή δεν έχουμε παραγγείλει δέκα εκατομμύρια δόσεις του υπάρχοντος εμβολίου της γρίπης αλλά θα έρθουν στη χώρα δυο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για την νόσο Covid-19. Δεν μας φτάνει αυτή η ποσότητα για να κάνουμε την «ανοσία της αγέλης», επεσήμανε ο κ. Κούβελας.
Παράλληλα, έσπευσε να συμπληρώσει πως αν ήταν η κυβέρνηση θα έλεγε: «γιατί να πάω να πάρω ένα εμβόλιο που δεν υπάρχει; Ας πάρω καλή τιμή για δέκα εκατομμύρια κομμάτια να εμβολιάσω τον πληθυσμό μου, να ‘’καβατζώσω την πλάτη μου’’, να μην έχω δεύτερη ανοιχτή πόρτα».
«Αβέβαιη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου»
Επί του παρόντος, είναι αβέβαιη η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τον κορονοϊό, όπως είπε ο κ. Κούβελας.
Εξήγησε πως ο νέος κορονοϊός «δημιουργεί μια αλλεργικού τύπου αντίδραση και ουσιαστικά καταβάλει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν με ένα εμβόλιο διεγείρω το ανοσοποιητικό ενός ασθενούς, τότε το ίδιο το εμβόλιο θα δημιουργήσει μια προβληματική κατάσταση σε κάποιον που έχει το κατάλληλο υπόστρωμα για να πεθάνει. Επομένως μπορεί να αποβεί το ίδιο θανατηφόρο με τον ιό της γρίπης».
Τι γίνεται με τη θεραπεία του πλάσματος;
Αναφορικά με την θεραπεία του πλάσματος, ο κ. Κούβελας έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις, λέγοντας:
«Η θεραπεία του πλάσματος έχει λογική προσέγγιση. Αν μπορούσα να απομονώσω τα αντισώματα, γιατί το πλάσμα έχει πολλές ξένες πρωτεΐνες, οι οποίες δημιουργούν αλλεργία. Επομένως δεν μπορούμε να μεταγγίσουμε το αίμα χωρίς να ταιριάζει απολύτως.
Οι διασταυρώσεις που πρέπει να γίνουν για το πλάσμα είναι ανάλογες με αυτές που πρέπει να κάνουμε στις μεταμοσχεύσεις στις μεταγγίσεις. Δεν είναι εύκολο, δεν μπορούμε να πάρουμε το πλάσμα ενός ασθενούς και να το «βάλουμε» σε κάποιον άλλον. Αυτή η άνοσο – αντίδραση δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα δουλέψει γιατί μπορεί να μην ταιριάζει.
Ως μέθοδος η χρήση πλάσματος έχουμε προσπαθήσει να τη χρησιμοποιήσουμε σε πάρα πολλές αρρώστιες, όπως AIDS, Έμπολα. Είχε περισσότερα θύματα παρά θεραπείες. Εάν καταφέρουμε να παράξουμε μόνο τα αντισώματα που χρειαζόμαστε τότε μπορεί να γίνει λόγος για θεραπεία».
Δείτε αναλυτικά γιατί υποστηρίζει ο καθηγητής της Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ πως δεν υφίσταται τόσο άμεσα η παραγωγή του εμβολίου:
«Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, χρειαζόμαστε 10 χρόνια έρευνας για την παρασκευή του εμβολίου.
Ωστόσο, ακόμα και εγώ που έχω σχετική εμπειρία, η γραφειοκρατία για να διαβάσω τον φάκελο με βάση τη νομοθεσία της έγκρισης που πρέπει να κατατεθεί, χρειάζομαι τρεις μήνες. Οι σελίδες είναι χιλιάδες. Υπάρχουν τέσσερις φάκελοι σε κάθε άδεια.
Ο πρώτος αφορά την ποιότητα.  Χρειάζεται κάποιος να πιστοποιήσει ότι το φάρμακο είναι ασφαλές. Πρέπει να διευκρινιστεί από τι έχει φτιαχτεί το εμβόλιο και τα στοιχεία που υπάρχουν μέσα σε αυτό. Ο τρόπος που κατασκευάζεται έχει κάποια όρια ανοχής, τοξικότητας, αλλεργιογόνα, έχει πολλά θέματα. Τίθεται το θέμα της σταθερότητας του χρόνου, δηλαδή την ημερομηνία λήξης.
Αν είναι ασφαλής η ποιότητα του φαρμάκου, περνάμε στο δεύτερο στάδιο ανάγνωσης, το οποίο είναι οι προ-κλινικές μελέτες. Η τοξικότητα, δηλαδή, που δόθηκε στα πειραματόζωα. Το πειραματόζωο έχει σύντομη ζωή.  Ένας αρουραίος ζει δυο χρόνια, ο δυο ετών αρουραίος είναι 100 χρόνων άνθρωπος. Στους έξι μήνες του πειραματόζωου, εγώ μπορώ να δω την τοξική επίπτωση που θα έχει η αγωγή του φαρμάκου στον άνθρωπο για 40 χρόνια. Επομένως, αν το φάρμακο δείξει ότι σε 50 εβδομάδες δεν εμφανίστηκε καρκινογένεση στον άνθρωπο, εντοπίστηκε όμως, στους αρουραίους, αυτό προβληματίζει. Μπορεί όντως να μην παρουσιάσει καρκινογένεση στον άνθρωπο αλλά μπορεί να ήθελε μακρύτερη έκθεση για να το πετύχει, οπότε δεν θα δώσω έγκριση.
Στη συνέχεια ελέγχω τα κλινικά δεδομένα αποτελεσματικότητας. Συνεπώς χρειάζομαι τρεις μήνες για να διαβάσω όλες τις σελίδες των μελετών. Αυτός είναι ο χρόνος που προβλέπεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων με την επιταχυμένη διαδικασία. Όσο περισσότερο το διαβάζεις, εντοπίζονται περισσότερα προβλήματα. Αφού τελειώσεις, υπάρχουν πάντα προβλήματα με την εταιρεία. Ζητάνε διευκρινίσεις. Τη στιγμή που θα λυθούν τα θέματα που προκύψουν, δίνουμε ξανά την έγκριση και δημιουργείται νέος φάκελος. Αυτή η διαδικασία, μόνο με την εταιρεία, χρειάζεται έξι μήνες πάντα με την επιταχυμένη διαδικασία.
Η δε εταιρεία γνωρίζει πως υπό την πίεση της άμεσης παρασκευής του εμβολίου θα βρεθεί αντιμέτωπη με δύο προβλήματα. Πρώτον, αν ο ασθενής κάνει το εμβόλιο και πεθάνει, θα καταθέσει αγωγή για να αποζημιωθεί. Αν όμως δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό και κολλήσει, πάλι θα κάνει αγωγή. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ευθύνεται το φάρμακο».





Ο ΠΟΥ αναγνωρίζει την επιτυχία της Σουηδίας στον κορωνοϊό - Αναβαθμίζει τον εμπνευστή της «ανοσίας της αγέλης».


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προήγαγε έναν από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την «ανοσία της αγέλης» της Σουηδίας για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19, αναγνωρίζοντας έτσι πως αυτή ήταν ίσως η πιο πετυχημένη απάντηση στην πανδημία, καθώς οι επιπτώσεις στην οικονομία ήταν ελάχιστες, ενώ οι Σουηδοί δεν υποφέρουν από «δεύτερο κύμα» όπως όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.


Ο Johan Giesecke έχει λάβει ανώτερη συμβουλευτική θέση ως αντιπρόεδρος της Στρατηγικής και Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για τους μολυσματικούς κινδύνους.

Ψηφίστηκε σε αυτήν τη θέση, η οποία στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από τον ΠΟΥ. Σε αυτόν τον ρόλο, ο Giesecke θα συμβουλεύει τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, σχετικά με την αντιμετώπιση πανδημιών.

Προς την έναρξη της πανδημίας, η οποία έχει πλήξει τώρα περισσότερα από 25 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, η Σουηδία έλαβε την ψύχραιμη απόφαση να αποφύγει το Lockdown

Ενώ πολλές άλλες χώρες έχουν θέσει εντολές για να παραμείνουν οι άνθρωποι στο σπίτι τους και να αποφύγουν την κοινωνική επαφή, η Σουηδία δεν επέβαλε τέτοια μέτρα.
Αντ 'αυτού, βασίστηκε σε εθελοντικούς περιορισμούς - για παράδειγμα, ζητώντας από τους ανθρώπους να εργαστούν από το σπίτι όπου είναι δυνατόν και να αποφύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Αυτά τα μέτρα είχαν σκοπό την επίτευξη «ανοσίας αγέλης».
Ο Giesecke ήταν κρατικός επιδημιολόγος της Σουηδίας μεταξύ 1995 και 2005. Θεωρείται μέντορας του Anders Tegnell, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο το 2013.
Γράφοντας στο The Lancet τον Μάιο, ο Giesecke είπε ότι πιστεύει ότι «όλοι θα εκτεθούν» στον ιό κάποια στιγμή και ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι θα μολυνθούν» - αλλά πολλοί θα έχουν αδύναμα ή ήπια συμπτώματα.
«Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε αυτήν την εξάπλωση: ένα lockdown μπορεί να καθυστερήσει σοβαρές περιπτώσεις για λίγο, αλλά μόλις μειωθούν οι περιορισμοί, οι περιπτώσεις θα επανεμφανιστούν. Περιμένω ότι όταν μετράμε τον αριθμό των θανάτων από το COVID-19 σε κάθε χώρα σε ένα χρόνο από τώρα, τα στοιχεία θα είναι παρόμοια, ανεξάρτητα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί». 
Ότι ακριβώς συμβαίνει δηλαδή σε όλες τις χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η οποία εξαιτίας του lockdown παρουσίασε ύφεση 15,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
Μιλώντας για τον νέο του ρόλο στην ΠΟΥ σε συνέντευξή του στο UnHerd, ο Giesecke είπε ότι η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ανταπόκριση της Σουηδίας στην πανδημία έχει γίνει πιο ευνοϊκή από τις αρχές του έτους (μόνο στην Ελλάδα συνεχίζουν να αγνοούν τα στοιχεία) . «Τότε πίστευαν ότι ήμασταν τρελοί», ανέφερε.

 
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ  ΜΕ  ΠΡΟΣΟΧΗ  ΤΗΝ  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ  ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ  ΕΓΙΝΕ  ΤΟ 2008  ΑΠΟ  ΤΟΝ   Δρ.GREGER ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
Ο   Greger   ήταν  το  2008  διευθυντὴς  Δημοσίας  Υγείας  στο  Humane Society  των ΗΠΑ.  















ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.
Οι  γιατροί  ενημερώνοντας  τον  λαό  δεν  μπορούν  να  καταλάβουν  ότι  μιλώντας  για  αρρώστιες  και  θεραπείες,    άλλα  πράγματα  εννοούν  αυτοί  και  άλλα  καταλαβαίνει ο  λαός,  ακόμη  και  οι  διαθέτοντες  υψηλή  ευφυΐα  και  μόρφωση,  αλλά  άσχετοι  με  την  ιατρική.  Ο  λαός  ακούγοντας  τους  γιατρούς  να  μιλούν  για  "φάρμακα"  για τον  κορωνοϊό,  νομίζει  ότι  μόλις  "κολλήσει"  τον  ιό  και  εμφανίσει  βήχα  και  πυρετό,  θα  πάρει  μερικά  χάπια για  δέκα  ημέρες  και θα  σκοτώσει  το  "μικρόβιο".   Ένα  παράδειγμα:  ο  βιαστικός  πρόεδρος  Τραμπ  άκουσε  ότι  η  Χλωροκίνη  και  η  αζιθρομυκίνη  «θεραπεύουν»  από  τον  Κορωνοϊό.  Έτσι  διέταξε,  δώστε  σε  όλους  αυτά  τα  δύο  και  τελειώσαμε.  Και κανένας  γιατρός  δεν  του  είπε:  «Πρόεδρε,   η  αζιθρομυκίνη  είναι  αντιβιοτικό  για  μικρόβια.  Δεν  κάνει  τίποτε,  απολύτως  τίποτε,  στους  ιούς.  Όσο αφορά  την  Χλωροκίνη,  μάλλον  περισσότεροι  θα  πεθάνουν  από  τις  παρενέργειες  παρά  θα  θεραπευτούν».

"Δεν  μπορούμε  να  νικήσουμε  με  φάρμακα  ούτε  τον  απλό  ιό  που  μας  προκαλεί  το  συνάχι  και  διαδίδουν  ότι  βρήκαν φάρμακα  για  να  θεραπεύσουν  τον  Κορωνοϊό.
Μόνο  το  εμβόλιο  αποτελεί  σωτηρία.  Διάφορα  "φάρμακα"  πιθανόν  να  ανακόψουν την  θανατηφόρα  έκβαση  της  νόσου  και  να  προσφέρουν  τον  χρόνο  στον  ίδιο  τον  οργανισμό  να  αντιδράσει.

ΤΑ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΙΟΣΤΑΤΙΚΑ  ΦΑΡΜΑΚΑ 
Τώρα  τελευταία,  κυρίως  με  τον  ιό  HIV,  προσπάθησαν,   με σχετική  επιτυχία,  να  παρασκευάσουν  «αντιβιοτικά»,  που  προσπαθούν  να  σκοτώσουν  τους  ιούς  πριν  μπουν  στα  κύτταρα  ή  να  μιμηθούν  τον  τρόπο που  μπαίνουν  στα κύτταρα  και  να  μπλοκάρουν  τον  πολλαπλασιασμό  τους.
Είναι  δηλαδή,  σε  κάθε  περίπτωση,  ιοστατικά  φάρμακα  και  όχι  ιοκτόνα.  Καθυστερούν  την  λοίμωξη  μέχρι  ο  ίδιος  ο  οργανισμός  να  δημιουργήσει  ιοκτόνα  αντισώματα.   Αν  η  επιστημονική  πρόοδος  συνεχιστεί  ακώλυτη  για τα  επόμενα  100  χρόνια,  ο  Ζ.Π.  πιστεύει  ότι  σε  100  με  200  χρόνια  η  Ιατρική  θα  έχει  αποτελεσματικά  φάρμακα  για  το  σύνολο  των δολοφόνων  ιών.

Μελέτη της επιδημίας της Ισπανικής Γρίπης  του  1918  δείχνει ότι το πρόβλημα με τους ιούς είναι η μετάλλαξη.
Την Άνοιξη του 1918 η επιδημία της Ισπανικής Γρίπης ξεκίνησε με μεγάλη,  αλλά όχι τρελή θνησιμότητα  (Α' φάση).  Στην συνέχεια οι μολύνσεις κάμφθηκαν το καλοκαίρι και όλοι νόμιζαν ότι πέρασε. Το φθινόπωρο του 1918  (Β' Φάση) η επιδημία επανέκαμψε και σκότωσε σωρηδόν: 20, 50  ή  100  εκατομμύρια νεκροί (ανάλογα με την πηγή) με την συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι  ανάμεσα στα 25 και στα 40 έτη. Ούτε οι Εσκιμώοι του Καναδά δεν γλύτωσαν την μόλυνση.
Αυτό που συνέβη ανάμεσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 1918 ήταν ότι ο ιός μεταλλάχθηκε ανάμεσα στην Α' φάση και στην Β' φάση επειδή ακριβώς βρήκε πολλούς ξενιστές (ανθρώπους) διαθέσιμους.
Ο αγώνας σήμερα κατά της επιδημίας του κορωνοϊού είναι - όσο είναι δυνατόν - να εμποδιστεί η μεταλλαγή του ιού σε μορφή πιο φονική από την τωρινή - και αυτό το νόημα έχουν οι περιορισμοί - εκτός κι αν δώσουμε την χώρα σε λαθρέποικους για να λύσουμε το δημογραφικό που θα προκύψει μετά την επιδημία εξ αιτίας της πολιτικής της "ανοσίας της αγέλης".   Παρ' όλα  αυτά  δεν  ξέρουμε  αν  το  φθινόπωρο  του  2020  ο  ιός  θα  είναι  ο  ίδιος  ή  θα  έχει  μεταλλαχθεί  σε  ακόμη  φονικότερο  στέλεχος.  Το  παρασκευαζόμενο  σήμερα  εμβόλιο  είναι  για  το  παρόν  στέλεχος  και  πιθανότατα  να  μην  αντιμετωπίζει  άλλα  μεταλλαχθέντα  στελέχη,  όπως  ακριβώς  συμβαίνει   με  τα  στελέχη  των ιών  της  Γρίπης,  για  τα οποία  παρασκευάζονται  και  όλο  και  νεότερα  εμβόλια   για  την  αντιμετώπισή  τους". 

Ο  Ζ.Π.  πιστεύει  ότι  ορισμένα  απ' αυτά  τα  φάρμακα  ή  συνδυασμοί  αυτών  ή  διάφορα  άλλα  που  προτείνονται  (π.χ.  η  Κολχικίνη)  θα  έχουν  κάποια  μικρή  θεραπευτική  επίδραση  στις  βαριές  πνευμονίες  από  τον  Κορωνοϊό,  αλλά  όχι  σημαντική.  Εξηγήσαμε  τον  τρόπο  δράσεως των  ιών  και  την  ουσιαστική  ανυπαρξία  φαρμάκων  που  να  είναι  ιοκτόνα.  35  χρόνια  τώρα  διάφοροι  συνδυασμοί  πανάκριβων  "φαρμάκων"  δεν  θεραπεύουν  από  τον  ιο  HIV,  απλώς  καθυστερούν  την  επέλευση  του  μοιραίου.  Δεν  μπορούμε  να  "θεραπεύσουμε"  ούτε  τις  πιο  απλές ιώσεις.  Δεν  θα  μπορέσουμε  να  θεραπεύσουμε  τον  Κορωνοϊό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:  καλές  και  χρήσιμες  οι  προσπάθειες  για  "φάρμακα"  που  ουσιαστικά  βοηθούν  τον  ίδιο  τον  οργανισμό  να  αντιμετωπίσει  τον  ιό.  Αν  όμως  θέλουμε  πραγματική  αντιμετώπιση  του  ιού,  αυτό  θα  γίνει  μόνο  με  ένα  αποτελεσματικό  εμβόλιο.  


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ