Τρίτη, Οκτωβρίου 6

Υπό πίεση το ΕΣΥ στην Αττική--ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ 70 ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΑΠΟ COVID-19 - ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΘ


Υπό πίεση το ΕΣΥ στην Αττική

Πίεση στα νοσοκομεία της χώρας κυρίως της Αττικής προκαλεί ο τριψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώνουν καθημερινά οι ειδικοί, με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στις ΜΕΘ COVID-19 της Αθήνας, όπου τα 2/3 είναι κατειλημμένα.

Πανελλαδικά υπάρχουν σήμερα 272 κλίνες ΜΕΘ COVID-19, με τις 99 να είναι κατειλημμένες, δηλαδή 173 να μένουν κενές, ποσοστό που αγγίζει το 64%. Μόνο στην Αττική υπάρχουν σήμερα 126 κλίνες

ΜΕΘ COVID-19, με τις 84 να είναι κατειλημμένες, δηλαδή 42 να μένουν κενές, ποσοστό που φτάνει το 33%.

Μέχρι χθες οι νοσηλευόμενοι ασθενείς ανέρχονταν σε 718. Από αυτούς οι 205 χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή σε άλλες Μονάδες. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς νοσηλεύονται στην Αττική, όπου κάθε μέρα γίνονται εισαγωγές σε νοσοκομεία. Μόνο για χθες Δευτέρα, οι νέες εισαγωγές ασθενών πανελλαδικά που χρειάστηκαν χθες νοσηλεία έφθασε τους 72.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 μέχρι χθες ήταν 83 επί συνόλου 205 σοβαρά ασθενών λόγω κορωνοϊού. Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 419, ενώ 10 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Παρά τα αυστηρά μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση για να μειωθεί ο καθημερινός αριθμός των κρουσμάτων και τις συστάσεις που γίνονται κυρίως στους νέους που συχνάζουν στις πλατείες, αφού τα μαγαζιά εξακολουθούν να είναι κλειστά μετά τις 12:00 το βράδυ, ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται πως είναι σταθερός. Αυτό εν μέρει καθησυχάζει τους ειδικούς, αφού ναι μεν ο ιός είναι εδώ, ωστόσο φαίνεται να κινείται στα ίδια επίπεδα.

Από την άλλη πάλι η αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ προβληματίζει τους επιστήμονες, καθώς ο COVID-19 δείχνει πόσο επιθετικός μπορεί να γίνει, ενώ το καλύτερο σενάριο για αυτή την εποχή είναι να μειωθεί ο αριθμός των μολυσμένων διότι πολλοί θα νοσήσουν ούτως ή άλλως λόγω των κοινών ιώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, επιβεβαιώθηκαν συνολικά 303 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 167 διαγνώστηκαν στην Αττική.

 https://www.zougla.gr/greece/article/ipo-piesi-to-sistima-tou-esi-stin-atiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .