Τετάρτη, Οκτωβρίου 28

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα στα Χανιά για την τελετή  ονοματοδοσίας της οδού Ακρωτηρίου σε οδού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη | Αγώνας  της ΚρήτηςΑγώνας της Κρήτης


Ηχηρή παρέμβαση είχαμε από την Ρωσική Πρεσβεία προ λίγων ημερών, για το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών, ώστε τα χωρικά τους ύδατα να φτάνουν έως τα 12 ναυτικά μίλια.

Όπως δε αναφέρει σε ανάρτησή της στα social media η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, η Ρωσία θεωρεί ως “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της θάλασσας του 1982, σύμφωνα με

την οποία προβλέπεται ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια:

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών. Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο»!

Η παραπάνω απόφαση, που είναι απόφαση του Βλαδίμηρου Πούτιν, θα έπρεπε να “λύσει” τα χέρια του Έλληνα Πρωθυπουργού, ώστε να πράξει αυτό που δεν τόλμησε καμιά άλλη ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν, υπό τον φόβο του τουρκικού casus belli (αφορμή πολέμου)!

Μάλιστα, όταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, το ζητάει επίσημα από τον Πρωθυπουργό!

Και δεν με ενδιαφέρει το γιατί όσο κυβερνούσε ο Αλέξης Τσίπρας δεν το έκανε! Με ενδιαφέρει ότι σήμερα το απαιτεί και πρέπει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να το κάνει πράξη, εδώ και τώρα!

Για να σταματήσει ο Ρ. Τ. Ερντογάν τα τσαμπουκαλέματα στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο και για να καταλάβει η Άγκελα Μέρκελ, ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη για όλα!

Τα παραπάνω έγραφα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020!

Για να έχουμε στην συνέχεια τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (εκ καραμπόλας) Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει στη Βουλή και να “ανάβει φωτιές” (όπως συχνά το συνηθίζει), πως: “είναι εθνικισμός η ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια”!

Για να ακολουθήσει o ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και να μας υπενθυμίσει πως: 

Υποχρέωση της χώρας είναι να υπερασπίζεται την κυριαρχία της. Η κυριαρχία της χώρας εκτείνεται στη θάλασσα στα 6 ναυτικά μίλια και στον εναέριο χώρο στα 10”!

Ταυτιζόμενος απόλυτα με την Πρωθυπουργεύουσα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία την περασμένη εβδομάδα σε ραδιοφωνικό σταθμό είχε δηλώσει:

“Η ελληνική κυριαρχία είναι 6 μίλια και η δυνητική ελληνική κυριαρχία είναι τα 12 μίλια”!  

Όταν ο ευρισκόμενος στην Αθήνα ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σ. Λαβρόφ δήλωνε πριν από λίγες ώρες, ότι: 

“Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων του έως τα 12 ναυτικά μίλια”!

Τελικά, ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;;

 

 https://taxalia.blogspot.com/2020/10/blog-post_424.html?utm_source=feedburner&u

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .