Τετάρτη, Οκτωβρίου 7

Ορεστιάδα: Περνούν αβέρτα οι λαθρομετανάστες καθημερινά, όπως και χθες στο Ορμένιο

Την στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης κα Ασύλου Νότης Μηταράκης (ακόμα να έρθει στον Έβρο για να ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί στο ΚΥΤ Φυλακίου), παρουσιάζει στη Βουλή στοιχεία μείωσης των ροών λαθρομεταναστών στον Έβρο, οι κάτοικοι στα χωριά του νομού διαπιστώνουν το αντίθετο.

Καθημερινά βλέπουν να περνούν αβέρτα, κυρίως από την περιοχή του Τριγώνου, αλλά και μεταξύ Διδυμοτείχου και Σουφλίου, καταλήγοντας στον ορεινό όγκο της περιοχής

και τα Πομακοχώρια, όπου το Evros-news.gr έχει αναδείξει πολλές φορές ότι προκαλούν σοβαρά προβλήματα. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε σήμερα, είναι από το χωριό Ορμένιο του Τριγώνου και βλέπετε τους λαθρομετανάστες.. μέσα στην καλή χαρά να… λιάζονται στα χωράφια, δίπλα στις βρύσες όπου οι αγρότες παίρνουν νερό για ράντισμα των χωραφιών τους.

Στην άλλη φωτογραφία, βλέπετε λαθρομετανάστες να περιμένουν άνετοι και ωραίοι στην… στάση του λεωφορείου και μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι ημίγυμνοι. Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, αυτό σημαίνει πως ήρθαν από την πλευρά της Βουλγαρίας, αφού οι γείτονες μας συνηθίζουν να τους ξεγυμνώνουν όταν περνούν από την Τουρκία και να τους στέλνουν στη συνέχεια στην Ελλάδα, φορτώνοντας στη χώρα μας το πρόβλημα.

Τουλάχιστον ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρης Οικονόμου είναι ειλικρινής και αναγνωρίζει το πρόβλημα και ότι υπάρχει αυξημένη ροή παράνομων εισόδων στην χώρα μέσω του Έβρου η οποία καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Γιατί κάποιοι υφιστάμενοι του στην περιοχή, με πρώτο και καλύτερο τον Περιφερειακό Αστυνομική Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Πασχάλη Συριτούδη, δυσφορούν όταν το Evros-news.gr με ντοκουμέντα και συγκεκριμένα ΒΙΝΤΕΟ και φωτογραφίες, παρουσιάζει την έντονα προβληματική κατάσταση στο νομό.

Ο κ.Οικονόμου μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, τόνισε πως η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει το γεγονός των παράνομων εισόδων. «Είμαστε εκεί, εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο που έχουμε αναπτύξει και ενεργούμε όπως προβλέπεται».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

evros-news.gr

 https://hellas-now.com/orestiada-pernoyn-averta-oi-lathrometanastes-kathimerina-opos-chthes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .