Είναι πραγματικά αδέλφια μας και δικαιούνται όλη τη βοήθειά μας…

Οι Αρμένιοι κι Εμείς...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Διερωτώμαι πραγματικά αν περνάει, έστω και ξώφαλτσα, από το μυαλό αυτών που μας κυβερνούν ότι ο πόλεμος που φαίνεται να ξεσπά μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαιτζάν, είναι και δικός μας πόλεμος.

Αν η Αρμενία αντέξει τώρα τη πίεση της επίθεσης, από έναν εχθρό της Ελλάδας, που σαφώς ενθαρρύνεται από την Τουρκία, ανοίγει ο δρόμος και για μεγαλύτερη ελληνική αντίσταση στις πιέσεις να μοιράσουμε το Αιγαίο.

Αν αντίθετα η Αρμενία αναγκαστεί να συνθηκολογήσει κάτω από το βάρος μιας στρατιωτικής ήττας που θα φέρει τη σφραγίδα του Ερντογάν, μαύρο φίδι που μας έφαγε…

Οι συμπαθέστατοι Αρμένιοι είναι πραγματικά αδέλφια μας.

Όχι ιμιτασιόν όπως οι Κούρδοι ή οι Παλαιστίνιοι που κάποιοι ιδιοτελείς  επιχειρούν να πλασάρουν ντε και καλά, ως «στρατηγικούς συμμάχους», χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι συμμερίζονται τις εθνικές μας ανησυχίες.

Με τους Αρμένιους συνυπάρξαμε.

Μαρτυρήσαμε και κλάψαμε μαζί.

Θρηνήσαμε νεκρούς, προσευχηθήκαμε σε χριστιανικές εκκλησιές, ορκιστήκαμε να πάρουμε μια μέρα εκδίκηση.

Μισούν τον Τούρκο που λίγο κόντεψε να τους αφανίσει και ξέρουν καλά ότι ο Γερμανός του όπλισε το χέρι.

Ο ίδιος Γερμανός που σήμερα σφυρίζει αδιάφορα και βάζει την Ευρώπη να παίρνει ίσες αποστάσεις σε διενέξεις με σαφέστατη διάκριση επιτιθέμενου-αμυνόμενου.

Οι Αρμένιοι επίσης, δεν είναι εύκολα αναλώσιμοι.

Διακρίνονται από υψηλό πατριωτικό φρόνημα και η πολυτάλαντη διασπορά τους διαθέτει ισχυρά ερείσματα διεθνώς.

Επιπλέον οι πολιτικοί τους δεν είναι υπάλληλοι ξένων συμφερόντων.

Το λέει η περδικούλα τους.

Και θα τα δώσουν όλα για να κρατήσουν την όμορη αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που κατοικείται από ομοεθνείς τους.

Είναι στρατηγικής σημασίας ζήτημα για την Ελλάδα να αντέξει η Αρμενία.

Και αν είχαμε κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της καθώς και αυτούς που την εξέλεξαν, θα είχε σπεύσει ήδη να στείλει ένα αεροπλάνο με καταδρομείς, χωρίς διακριτικά, για να πολεμήσουν ως εθελοντές στο πλευρό του αρμενικού στρατού.

Αν μη τι άλλο για να εκπαιδευθούν ΚΑΙ σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Επαγγελματίες στρατιωτικούς με σθένος διαθέτει η χώρα μας και είναι βέβαιο ότι θα βρίσκονταν μερικοί από αυτούς να φτιάξουν έναν «Ιερό Λόχο για την Αρμενία» με τις υπόγειες ευλογίες των κρατικών αρχών.

Για την τιμή της σύγχρονης Ελλάδας στο φινάλε…

Αν ζούσε η αείμνηστη η Τσουδερού που φορούσε παντελόνια θα τους είχε στείλει ήδη εκεί.

Δυστυχώς όχι με τούτη τη κυβέρνηση.

Ούτε με αυτόν τον πρωθυπουργό, ούτε με έναν υπουργό άμυνας εμφανώς «αργό»(αργόστροφο λένε άνθρωποι στο υπουργείο που τον βλέπουν), ούτε με τις ψοφοδεείς ανακοινώσεις του υπουργείου εξωτερικών που είναι σα να συντάχθηκαν από τον Σχοινά στο γραφείο τύπου της Κομισιόν.

Δυστυχώς δεν περιμένουμε τίποτα από αυτούς που μειώνουν συνειδητά την αποτρεπτική ισχύ της χώρας και δεν είναι σε θέση ούτε το Καστελλόριζο να προστατεύσουν από ξένες προβοκάτσιες.

Και σίγουρα όχι να συνδράμουν την πολύπαθη Αρμενία.

Δεν υπάρχει περίπτωση.

Γι αυτό και την επόμενη φορά που θα δώσει διαπιστευτήρια Ελληνας πρέσβης στο Αζερμπαιτζάν, δεν θα τον προσβάλει απλώς ο αλητήριος πρόεδρος του δορυφόρου της Τουρκίας.

Θα τον καρπαζώσει και θα τον μπουγελώσει κιόλας.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων…

ΠΗΓΗ

 https://shmantikanea.blogspot.com

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα