Τρίτη, Οκτωβρίου 27

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΕ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ΠΕΡΑΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΟΨΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ! – ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΝΑ – ΤΟ «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» ΡΥΜΟΥΛΚΕΙΤΑΙ ΜΙΣΟΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)


kal1

“Μαύρη” μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό. Λίγο πριν τις 7:30 το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk «πέρασε από πάνω» από το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού  με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και πλέον ρυμουλκείται προς τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό για την περισυλλογή των επιβαινόντων στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά πληροφορίες τέσσερα μέλη του πληρώματος έχουν τραυματιστεί, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά και μεταφέρονται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Αρχικώς στην περιοχή είχαν σπεύσει πλοία της ακτοπλοΐας τα οποία απομακρύνθηκαν από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό που έχουν αναλάβει την επιχείρηση.

Το ναρκοθηρευτικό «Καλυψώ» έχει 57 μέτρα μήκος και μεταφέρει 52 άτομα πλήρωμα.

Δείτε το πλοίο που εμβόλισε το “Καλυψώ”:

Νέα εικόνα (30)

Φωτό από τη ρυμούλκηση του πλοίου

kal3

kal4

kal5

Νέα εικόνα (1)

Τεράστιες οι ζημιές, το πλοίο κόπηκε στη μέση

kal2

narkothireutiko-ploio-kallisto

Ποιο είναι το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»

Το «Καλλιστώ» είναι ένα από τα 12 Ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού τύπου HUNT. Εχει κατασκευαστεί από τα ναυπηγεία της VOSPER THORNYCROFT στο Πόρτσμουθ Αγγλίας.

Eίναι κατασκευασμένο από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή. Μάλιστα ειδικοί αναφέρουν πως αυτό το βοηθάει και δεν έχει βυθιστεί και ίσως βοηθήσει στη ρυμούλκησή του.

Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989. Παρελήφθη από το Αγγλικό Ναυτικό με το όνομα HMSBERKELEYκαι χαρακτηριστικά Μ – 40. Στις 6 Φεβρουαρίου 2001 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου απο το Ελληνικό πλήρωμα εν όρμω Πόρτσμουθ Αγγλίας. Την 28 Φεβρουαρίου 2001 παρελήφθη από τον ΠΛΩΤΑΡΧΗ Ρ.Σ.ΣΑΛΒΕΤΑ ΠΝ και έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ (Μ – 63).

Από το 2001 στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου

Μετά την παραλαβή το πλοίο παρέμεινε στον Ναύσταθμο του Πόρτσμουθ μέχρι τις 30 Μαρτίου 2001 οπότε και απέπλευσε και κινήθηκε προς Ν.Σ.Την 11 Απριλίου 2001 το πλοίο κατέπλευσε στο ΝΣ αφού διήλθε από τους λιμένες Μάλαγα και Μεσσήνη. Από τότε υπάγεται στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ).

1 (1)

Δείτε βίντεο

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a3%ce%a5%ce%93%ce%9a%ce%a1%ce%9f%ce%a5%ce%a3%ce%97-%ce%a0%ce%9b%ce%9f%ce%99%ce%9f-%ce%a4%ce%9f%ce%a5-%ce%a0%ce%9f%ce%9b%ce%95%ce%9c%ce%99%ce%9a%ce%9f%ce%a5-%ce%9d%ce%91%ce%a5%ce%a4%ce%99%ce%9a/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .