ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ «ΙΔΡΥΣΕ» ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΗΣ – «ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ» ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΤΑ «ΣΑΓΟΝΙΑ» ΤΟΥ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – «ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΤΩΡΑ!» – ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ! – ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ Ο «ΓΚΡΙΖΟΣ ΛΥΚΟΣ» ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

erdogan-merkel-1

Απόλυτα επιθετική και προκλητική ήταν στις δηλώσεις της η καγκελάριος της Γερμανίας, που είναι πλέον ξεκάθαρη απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο. Πλέον η Γερμανία δεν υπολογίζει καθόλου Αθήνα και Λευκωσία και θέτει ως κυρίαρχη προτεραιότητα τις στρατηγικές σχέσεις του Βερολίνου με την Άγκυρα.

Αν αυτό το πράγματα λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση τότε καλύτερα να πάμε να φουντάρουμε στη θάλασσα! Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται πλέον απελπιστικά μόνες απέναντι στην τουρκική

επιθετικότητα, ενώ ακόμα και σε περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου, είναι πλέον βέβαιο ότι κανείς δεν θα μας υποστηρίξει. Επί της ουσίας η Μέρκελ ανακοίνωσε την… ίδρυση της Οθωμανικής Ένωσης Ευρώπης, καθώς για όλα αποφασίζει πλέον ο Ερντογάν, καθώς αυτός επηρεάζει την ατζέντα και καθορίζει τις αποφάσεις των ευρωπαίων.

Η Μέρκελ εμφανίστηκε αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η σχέση μας με την Τουρκία είναι φυσικά πολύπλοκη και η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον να αναπτύξει μια πραγματικά εποικοδομητική σχέση μαζί της, παρ’ όλες τις δυσκολίες». Και πρόσθεσε: «Είμαστε εταίροι στο ΝΑΤΟ και ο ένας εξαρτάται από τον άλλο, όσον αφορά την τακτική στο μεταναστευτικό και στην υποστήριξη που παρέχουμε στην Τουρκία στην αντιμετώπιση των πολλών προσφύγων ροών που αναλαμβάνει να διαχειριστεί».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε επίσης ότι «καταλήξαμε σε συμφωνία για μια προσέγγιση της στρατηγικής μας σχέσης με την Τουρκία» εξηγώντας ότι «ήταν μια μακρά και δύσκολη συζήτηση, διότι φυσικά η Ελλάδα και η Κύπρος απαιτούσαν τα δικαιώματά τους ως κράτη μέλη μας». «Αλλά είχαμε επίσης μια πολύ ειλικρινή συζήτηση σχετικά με την ανάγκη να εξετάσουμε το σύνολο των σχέσεών μας με την Τουρκία. Και έτσι θέλουμε τώρα να ζητήσουμε μια εποικοδομητική ατζέντα με την Τουρκία, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν οι προσπάθειες μείωσης των εντάσεων, όπως ήταν η τάση ενόψει ορισμένων δράσεων τις τελευταίες εβδομάδες» πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Ελπίζουμε ότι αυτό θα δώσει νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία – αφενός, τη συζήτηση διμερών ζητημάτων που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά αφετέρου και θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία, για παράδειγμα τη συνεργασία για τους πρόσφυγες ή τη συνεργασία σε μια τελωνειακή ένωση. Φυσικά θα συνεχίσουμε με αυτήν τη διαδικασία και θα καταγράψουμε τα αποτελέσματα το αργότερο στη σύνοδο του Συμβουλίου του Δεκεμβρίου».

Για να καταλήξει: «Και μπορώ επίσης να πω, εξ ονόματος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, εξ ονόματος του Υπουργού Εξωτερικών μας, και εξ ονόματος του εαυτού μου ως Καγκελάριου, ότι στις συνομιλίες μας με την Τουρκία θέλουμε να προωθήσουμε αυτήν τη θετική ατζέντα, επειδή γνωρίζουμε – παρόλα τα πράγματα στα οποία ενδέχεται να έχουμε διαφορές – ότι οι στρατηγικές σχέσεις με την Τουρκία είναι σημαντικές».

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε στο «Μακελειό» κατακλύζονται από θυμό και οργή. Οι περισσότεροι ζητούν πλέον Ελλάδα και Τουρκία να αποχωρήσουν από αυτή την κωμική και φοβική ένωση που υποτάχθηκε στον Οθωμανό Ερντογάν.

 .makeleio.gr