Κυριακή, Οκτωβρίου 11

Διχασμένοι οι Έλληνες για το εμβόλιο που μας φέρνουν – Ξέρουν πως «τα χειρότερα έρχονται» Διχασμένοι οι Έλληνες για το εμβόλιο που μας φέρνουν – Ξέρουν πως «τα χειρότερα έρχονται»


Πανελλαδική έρευνα που διεξήχθη την ώρα που φουντώνουν οι φήμες και τα χρονοδιαγράμματα για την έλευση του εμβολίου στη χώρα μας.

Οι μισοί Έλληνες (49,5%) δηλώνουν ότι αν υπήρχε σήμερα ένα εμβόλιο εγκεκριμένο από τις αρμόδιες ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές, διαθέσιμο δωρεάν για όλους θα το έκαναν, ενώ το 41,9% δηλώνει πως όχι.

Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα στοιχεία που εξάγει η μεγάλη έρευνα της διαΝΕΟσις σε συνεργασία με τη Metron Analysis.



Η έρευνα διεξήχθη στο διάστημα 15-22 Σεπτεμβρίου θέτοντας καίριες ερωτήσεις για τον κορωνοϊό σε 1.257 πολίτες από όλη τη χώρα.

Αρκετά απαισιόδοξοι είναι οι Έλληνες για το μέλλον, καθώς μόλις το 18,8% απάντησε πως «τα χειρότερα έχουν περάσει», έναντι ενός 73% που έχει την ακριβώς αντίθετη άποψη.

Παράλληλα δραματική είναι και η στροφή των Ελλήνων σε ότι αφορά την πορεία που παίρνει η χώρα κατά τους μήνες της πανδημίας.

Ενδεικτικό είναι πως το 86% των Ελλήνων πίστευε τον Απρίλιο του 2020, εν μέσω καραντίνας, πως τα πράγματα όδευαν στη σωστή κατεύθυνση για τη χώρα!

Πρόκειται για ένα ποσοστό-ρεκόρ, που σταθερά μειώνεται από τότε, φτάνοντας σήμερα στο 57%. Αντίθετα το ποσοστό όσων πολιτών επιμένουν ότι η χώρα βαδίζει προς τη λάθος κατεύθυνση παίρνει την ανιούσια αγγίζοντας σήμερα το 31%.

Έτσι λοιπόν βλέποντας τις συνέπειες της καραντίνας της άνοιξης να διαλύουν την ήδη καταρρακωμένη οικονομία, οι Έλληνες όχι μόνο έγιναν πιο απαισιόδοξοι, αλλά παραδέχονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία πως δεν πρόκειται να επανέλθουμε στην κανονικότητα μέχρι το τέλος του 2020!

Ένα τρανό παράδειγμα επί τούτου αποτελεί το απειροελάχιστο 5% των πολιτών που πιστεύει ακόμη στην επιστροφή της κανονικότητας μέσα στους επόμενους μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειοψηφία δηλώνει ανοικτά πως περιμένει τα χειρότερα για τη χώρα, ένα 73,9% παραδέχεται πως η ζωή του άλλαξε ριζικά λόγω του κορωνοϊού.

Αξιοσημείωτο είναι το στοιχείο πως στην αντίστοιχη μέτρηση του Απριλίου περίπου 7 στους 10 (67,9%) υπολόγιζαν ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε επιστρέψει στην «κανονικότητα».

Όσο δε ως προς το πως ακριβώς έχει αλλάξει τη ζωή μας ο κορωνοϊός και οι περιορισμοί που τον ακολουθούν, το παρακάτω γράφημα αποτυπώνει με σχετική λεπτομέρεια την κατάσταση:



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .