Πέμπτη, Οκτωβρίου 29

Τρόμος στη Νίκαια της Γαλλίας ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Τρόμος στη Νίκαια της Γαλλίας

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νίκαια της Γαλλίας μετά από επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία, που άφησε πίσω της τουλάχιστον τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Το ένα θύμα, μία γυναίκα, αποκεφαλίστηκε, όπως επιβεβαίωσαν οι Αρχές, στο εσωτερικό της εκκλησίας. Το δεύτερο θύμα, ένας άνδρας, δέχτηκε θανάσιμο χτύπημα με το μαχαίρι στον λαιμό, ενώ το τρίτο θύμα, γυναίκα, δολοφονήθηκε σε ένα μπαρ που βρίσκεται μπροστά από την εκκλησία, στο οποίο προσπάθησε να βρει καταφύγιο.

Ο δράστης, ο οποίος, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, επαναλάμβανε τη φράση «Αλάχου Άκμπαρ» (ο θεός είναι Ύψιστος), δέχτηκε τα πυρά των αστυνομικών και τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε θάλαμο εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος της πόλης ευχαρίστησε τους αστυνομικούς για τη «γρήγορη αντίδρασή» τους.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο με την είσοδο των αστυνομικών στον ναό:

 

 

 

Φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από το εσωτερικό της εκκλησίας:

Η επίθεση αμέσως χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική».

Επίσης οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη σε κοντινό σημείο, πιθανότατα λόγω εντοπισμού βομβιστικού μηχανισμού στην περιοχή.

 

 

 

 

 

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να καταφθάσει στον τόπο του συμβάντος. Στον απόηχο της επίθεσης, συνεδριάζει εκτάκτως το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας υπό τον πρωθυπουργό. Σημειώνεται ότι μόλις χθες ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin έθεσε τη χώρα σε «πολύ υψηλό» επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική επίθεση.

Στη γαλλική εθνοσυνέλευση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, έπειτα από την ανακοίνωση του νέου συμβάντος.

«Η Γαλλία θα συνεχίσει να μάχεται κατά του ακραίου ισλαμισμού, που οπλίζει ιδεολογικά τους ανθρώπους» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Η ακροδεξιά πολιτικός Μαρίν Λεπέν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο γαλλικό κοινοβούλιο στο Παρίσι, επίσης ανέφερε «αποκεφαλισμό» στη διάρκεια της επίθεσης.

Η υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας ανέφερε ότι κλήθηκε να ερευνήσει τη σημερινή επίθεση, η οποία σημειώθηκε την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται ακόμη από την πρόσφατη δολοφονία δι' αποκεφαλισμού του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί έξω από το σχολείο όπου εργαζόταν στο Παρίσι από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής.

Ο δράστης της δολοφονίας του Πατί, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, ήθελε να τιμωρήσει τον καθηγητή επειδή είχε δείξει στους μαθητές του τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία του λόγου.

https://www.zougla.gr/kosmos/article/epi8esi-me-maxeri-sti-nikea-tis-galias---plirofories-gia-nekro-ke-travmatieshttps:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .